Huising wordt in 2025 prof bij Jumbo-Visma

Huising wordt in 2025 prof bij Jumbo-Visma

Menno Huising heeft zijn eerste profcontract getekend. De eerstejaarsbelofte zal in 2025 vanuit het Development Team de stap zetten naar de hoofdmacht van Jumbo-Visma. Huising tekende een contract tot en met 2027. Daarmee is hij de eerste renner die doorstoot naar de profrangen vanuit CyclingClassNL.

Huising (19) is bezig aan zijn eerste jaar bij het Jumbo-Visma Development Team. Hij won daarin direct de Flèche Ardennaise. “Ondanks dat ik hier nog niet zo lang ben, besef ik heel goed dat ik onderdeel uitmaak van de beste opleidingsploeg van het peloton”, aldus Huising. “Alles is aanwezig om je verder door te ontwikkelen als renner, maar op een heel toegankelijke manier. Ik ben heel leergierig en dus vind ik het fijn dat ik gebruik kan maken van alle expertise die in huis is. Er heerst tegelijkertijd een heel familiale sfeer in de ploeg. Voor mij was er dus geen betere omgeving denkbaar dan deze ploeg om de stap naar het profpeloton te zetten. Dit voelt als een jongensdroom en ik kijk er enorm naar uit om straks in de WorldTour uit te komen.”

			© Huising won la Flèche Ardennaise. Foto: Directvelo
© Huising won la Flèche Ardennaise. Foto: Directvelo

Met Huising stroomt er voor het eerst een renner vanuit CyclingClassNL door naar het profwielrennen. De 19-jarige renner maakte vanaf eind 2021 deel uit van de eerste lichting in het gezamenlijke opleidingsproject van KNWU, NOC*NSF en Team Jumbo-Visma. Nadien zette hij meteen de stap naar het Jumbo-Visma Development Team. “Daar zijn we ontzettend trots op”, aldus sportief directeur Merijn Zeeman. “Menno heeft veelbelovende dingen laten zien de afgelopen jaren. Hij is volop in ontwikkeling en dat blijft de komende jaren het voornaamste doel. We geloven in een mooie toekomst voor hem in onze omgeving.”

Die ontwikkeling van Huising maakten Martin Truijens, hoofd talentcoach van CyclingClassNL, en Robbert de Groot, head of development bij Jumbo-Visma, de afgelopen jaren van dichtbij mee. Truijens: “Menno heeft een jaar gebruikgemaakt van onze begeleiding. Wat hij in die periode vooral geleerd heeft, is wat er allemaal bij komt kijken om een goede profrenner te worden.”

"Waar Menno uiteindelijk in zal excelleren zijn we nog aan het ontdekken"

Robbert de Groot, head of development

Na dat laatste jaar bij de junioren, nam Jumbo-Visma het over. “We hadden snel in de gaten dat hij een bijzondere renner was”, aldus De Groot. “Waar hij uiteindelijk in zal excelleren zijn we nog aan het ontdekken. Menno heeft een hoop natuurlijke fietsvaardigheden, maar kan zich op alle domeinen nog verbeteren. Daar gaan we de komende jaren mee verder. Eerst in het Development Team en daarna in de WorldTour.”

Gerelateerde updates