Jumbo-Visma Development Team verlengt met drietal renners

Jumbo-Visma Development Team verlengt met drietal renners

Lars Boven, Rick Pluimers en Owen Geleijn maken ook volgend jaar deel uit van de selectie van Jumbo-Visma Development Team. De drie beloftenrenners verlengden onlangs hun contract met een jaar. Het wordt voor het drietal het derde seizoen in de opleidingsformatie van Team Jumbo-Visma.

Boven heeft in de afgelopen twee jaar veel geleerd bij zijn team. “We hebben mooie wedstrijden kunnen rijden waarin ik veel heb kunnen leren. De begeleiding is hier top en ik ben blij dat de ploeg mij vertrouwen geeft met deze contractverlenging. Ik hoop de komende jaren de stijgende lijn van mijn ontwikkeling door te zetten. Daar wil ik graag op verder bouwen.”

Pluimers begint in 2022 aan zijn laatste jaar als belofte en hoopt een profcontract af te dwingen. “We zijn bij deze ploeg elke dag bezig om beter te worden. Prof worden is natuurlijk een droom. Ik denk dat 2022 een jaar kan zijn waarin ik de puntjes op de i kan zetten. Dankzij de koersen met onze World Tour-ploeg merk ik dat ik steeds beter tot mijn recht kom in een sterk deelnemersveld. Dat hoge niveau kan ik steeds beter aan en hopelijk blijft die stijgende ontwikkeling doorgaan. Ik blijf mezelf verbeteren en mijn grenzen verleggen. Dat maakt deze verlenging een logische keuze.”

Ook Geleijn kijkt uit naar nog een jaar in het geel-zwarte tenue. “Ik ben blij met mijn contractverlenging. Voor mij is het de beste ploeg om mezelf te ontwikkelen. Ik denk dat ik de afgelopen twee jaar flinke stappen gezet heb en dat hoop ik door te zetten. Daarvoor zit ik goed op mijn plek. Ik voel me echt thuis hier. De koersen samen met de jongens van de World Tour zijn in mijn ogen geweldig. Ik hoop in de toekomst nog veel van dat soort wedstrijden te rijden. Op die manier kunnen we ervaring opdoen en proeven van het echte werk.”

 / 

Head of Development Robbert de Groot is blij dat deze renners langer aan boord blijven. “Rick is een steengoede coureur die stapjes voorwaarts blijft maken. Hij is een volwassen renner aan het worden die belangrijk is voor de ploeg, maar ook zichzelf verbetert en op zoek gaat naar een profcontract. Lars en Owen worden derdejaars belofte. Voor allebei geldt dat ze vooruitgang boeken. Owen is misschien wel de belangrijkste kapitein binnen de opleidingsploeg. Die rol past hem steeds beter. Ik denk dat hij in staat gaat zijn om zijn neus aan het venster te drukken. Als koerskapitein is hij een enorm belangrijke renner in ons team en daar willen we graag mee verder. We zijn ook enorm blij dat Lars langer blijft. Hij heeft een sterke individuele tijdrit in zijn benen en is een belangrijke schakel in ploegentijdritten. Ook het komende jaar hopen we weer meer uit zijn talent te halen.”

Hidde van Veenendaal en Axel van der Tuuk maken volgend jaar geen deel meer uit van Jumbo-Visma Development Team.

Gerelateerde updates