Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met Brennan, Pattinson en Smithson

Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met Brennan, Pattinson en Smithson

Het Jumbo-Visma Development Team voor 2024 krijgt steeds meer vorm. De opleidingsploeg trekt met Matthew Brennan, Tomos Pattinson en Jed Smithson drie nieuwe renners aan.

Brennan, Pattinson en Smithson komen alledrie over van de junioren en zullen hun eerste stappen in het beloftenpeloton zetten bij Jumbo-Visma. “Dit zijn drie renners uit de top van het juniorenpeloton die we heel zorgvuldig gescout hebben”, licht Head of Development Robbert de Groot toe. “Het zijn breed opgeleide renners die al een en ander hebben laten zien. Jed en Matthew hebben een baanachtergrond, Tomos een verleden op de baan en in cyclocross. Met hen halen we een goede jonge lichting binnen waarmee we nu een ontwikkelingstraject ingaan. We willen hen nog niet in een hoekje duwen door te zeggen wat voor type renners het kunnen worden, daarvoor is het nog veel te vroeg. Wat we wel al kunnen zeggen, is dat alle basisvoorwaarden aanwezig zijn om hen bij ons op te leiden tot goede profrenners: hun uitslagen, trainingsdata en persoonlijkheden.”

			© Tomos Pattinson.
© Tomos Pattinson.

Het trio is zelf enthousiast over hun stap naar Jumbo-Visma, waar ze alledrie een tweejarige overeenkomst tekenden. “Dit is het beste opleidingsteam waar je kunt zitten”, zegt Pattinson, die dit jaar al Luik-Bastenaken-Luik voor junioren wist te winnen. “Ik denk dat ik hier veel kan leren op alle vlakken. De ploeg heeft specialisten op alle domeinen in dienst, er zijn ervaren coaches en dankzij het wedstrijdprogramma kunnen we ons meten met de beste beloftenrenners van de wereld. Ik kijk enorm uit naar de komende twee jaar.”

			© Matthew Brennan.
© Matthew Brennan.

“Alles draait hier om ontwikkeling”, vult Brennan, winnaar van de Guido Reybrouck Classic, aan. “Er is een goede en professionele structuur. Tijdens mijn bezoek aan het High Performance Center in Den Bosch voelde ik me als een kind in een snoepwinkel. Ik kijk er heel erg naar uit om me in deze omgeving verder te ontwikkelen. Dank ook aan mijn huidige juniorenteam Fensham Howes-MAS Design; zonder hen was dit waarschijnlijk niet mogelijk geweest.”

			© Jed Smithson. Foto: Valentin Lachaux
© Jed Smithson. Foto: Valentin Lachaux

Voor Smithson, die dit jaar Nokere Koerse voor junioren op zijn erelijst bijschreef, voelt de stap naar Jumbo-Visma als een droom. “Bedankt aan iedereen die me geholpen heeft om zover te komen. Dit is het beste team van de wereld en ik hoopte altijd dat ik hier zou kunnen belanden. Hier kan ik mijn potentieel optimaal benutten en de volgende stap in mijn carrière zetten. Het team heeft veel renners geholpen de stap naar het profpeloton te zetten. Ik wil de volgende zijn.”

Gerelateerde updates