Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma verlengen samenwerking

Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma verlengen samenwerking

Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma blijven ook de komende jaren de wielersport in de provincie Limburg gezamenlijk ondersteunen. Twee jaar geleden gingen het Limburgse wielerplatform en de Nederlandse sportploeg een samenwerking aan die met name was gericht op het versterken van de breedtesport in de zuidelijke provincie. Die samenwerking wordt geïntensiveerd, uitgebreid en met twee jaar verlengd.

Het samenwerkingsverband tussen Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma zorgt ervoor dat Limburg ook de komende jaren verzekerd is van verschillende initiatieven die de wielersport in Limburg ten goede komen. Onderdelen van de samenwerking zijn onder andere het organiseren van Ready2Race-wedstrijden, Open Trainingen en wielerclinics op middelbare scholen in Limburg. Daarnaast ondersteunt de wielerploeg Limburgse wielerclubs met de ‘Team Jumbo-Visma Koers’. Met dat initiatief wil Team Jumbo-Visma de lokale wielerverenigingen ondersteunen en helpen in hun ontwikkeling.

Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling, is verheugd om ook de komende twee jaar samen te werken met Team Jumbo-Visma. “De afgelopen twee jaar hebben we op een prettige manier samengewerkt. Limburg Cycling en Team Jumbo-Visma hebben intensief contact gehad over de verschillende initiatieven, die steeds geëvalueerd en verbeterd werden. Dat heeft er mede voor ledenaanwas bij de Limburgse wielerverenigingen gezorgd en dat het in Limburg voor jong en oud mogelijk is om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de wedstrijdsport. Dat proces blijven we voortzetten en daar heb ik erg veel vertrouwen in.”

Ook Jaap van Hulten, Head of Community binnen Team Jumbo-Visma Academy, is blij om samen met Limburg Cycling verder te blijven bouwen aan het versterken van de wielersport binnen Limburg. “Limburg Cycling staat voor het versterken van de wielersport in de breedste zin van het woord en heeft aandacht voor de lokale verenigingen. Dat vinden wij binnen Team Jumbo-Visma erg belangrijk. Daarnaast is Limburg een prachtige fietsprovincie met mooie mogelijkheden en faciliteiten om de sport te beoefenen. Het feit dat we met onze opleidingsploeg en damesteam op Watersley Sport & Talentpark verblijven onderstreept dat.”

De uitbreiding en verlenging van de samenwerking is vanuit Limburg mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Limburgse wielergemeenten.

Meer informatie over Limburg Cycling is te vinden op www.limburgcycling.com of via de social media kanalen @limburgcycling.

Gerelateerde updates