Olav Kooij stapt vervroegd over binnen Team Jumbo-Visma

Olav Kooij stapt vervroegd over binnen Team Jumbo-Visma

Olav Kooij maakt per direct de overstap van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma naar het World Tour-team. De 19-jarige renner uit Numansdorp is een belofte die zowel in de sprint als in het klassieke werk zijn mannetje staat. In het gedecimeerde vorige seizoen was hij liefst zes keer succesvol. Het idee was aanvankelijk om hem medio dit seizoen over te hevelen naar het vaandelteam. Binnen alle geledingen van Team Jumbo-Visma leefde de overtuiging dat het wijselijk is om dat proces met enkele maanden te versnellen.

Merijn Zeeman, sportief verantwoordelijk binnen Team Jumbo-Visma, verklaart waarom het talent al eerder de profrangen zal versterken: “We hebben met Olav een uitgebalanceerd talentontwikkelingsprogramma voor ogen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar zijn wedstrijdprogramma, maar bijvoorbeeld ook naar de voorbereiding daarop en de specifieke rol in een wedstrijd. Helaas vallen er echter steeds meer koersen weg uit het programma van ons developmentteam en tegelijkertijd ontstaat er in het profprogramma juist meer ruimte door het uitvallen van renners. Dat creëert voor Olav een situatie waarin een overstap het beste bijdraagt aan zijn opleiding en ontwikkeling.”

"Door nu deze stap te zetten ben ik iets meer verzekerd van het rijden van wedstrijden en dat is een belangrijk onderdeel van mijn ontwikkeling."

Olav Kooij

Kooij is blij met de kans die hem wordt geboden en ziet zijn programma op korte termijn aangevuld worden met profkoersen. “In de profkoersen kan ik een hoop leren. Die ervaring neem ik allemaal mee in mijn rugzak. Door nu deze stap te zetten ben ik iets meer verzekerd van het rijden van wedstrijden en dat is een belangrijk onderdeel van mijn ontwikkeling. Mijn ploeggenoten van de opleidingsploeg ga ik nu wat minder zien, maar op gezamenlijke trainingskampen en in koersen met een mixteam kom ik ze echt nog wel tegen. Daarnaast hoop ik ze ook snel terug te zien in het World Tour-team.”

Volgens Head of Development Robbert de Groot is Kooij rijp voor de overstap. “De afgelopen maanden heeft Olav zich op een stormachtige manier ontwikkeld. Daarom is dit een verantwoorde en logische vervolgstap. Daar zijn wij als opleidingsploeg erg trots op en blij mee.”

Kooij debuteert in de Omloop Het Nieuwsblad voor de World Tour-ploeg.

Gerelateerde updates