Ploegleider Engels kijkt met gemengde gevoelens terug op eerste week Vuelta a España

Ploegleider Engels kijkt met gemengde gevoelens terug op eerste week Vuelta a España

Met twee ritzeges en vier verschillende dragers van de rode trui kende Team Jumbo-Visma een succesvolle start van de Vuelta a España. Primoz Roglic staat momenteel op de derde plaats in het algemeen klassement. De kopman moet het in de laatste twee weken wel doen zonder helpers Sepp Kuss en Edoardo Affini, die beiden kampen met ziekte. En dus kijkt ploegleider Addy Engels op de rustdag met gemengde gevoelens naar het eerste deel van de Ronde van Spanje.

“We gaan Edoardo missen de komende twee weken”, betreurt Engels de laatste ontwikkeling rond zijn manschappen. “Hij is iemand die Primoz heel erg lang uit de wind kan houden. Ook het uitvallen van Sepp was een enorme domper. Maar als team moeten we verder en zorgen dat we met Primoz op de juiste momenten vooraan zullen zitten.”

"Het openingsweekend in Nederland was echt fantastisch"

Addy Engels

Engels genoot wel heel erg van het openingsweekend in Nederland. “We hadden een fantastische start met de etappezege in de ploegentijdrit en de rode trui voor vier renners, waarbij Primoz ook nog eens de vierde etappe won. Dat was echt een geweldige start.”

Maar het kan verkeren, want op Spaanse bodem kende Team Jumbo-Visma ook een aantal tegenslagen. “Mike was wat zwakjes en is herstellende. Chris is gevallen gisteren en we zijn intussen twee renners verloren. Maar we staan wél derde in het klassement. Weliswaar op wat meer achterstand dan we hadden gehoopt, maar we moeten niet vergeten dat we al twee ritten hebben gewonnen. Dat is gewoon heel goed.”

"Hopelijk kan hij nog wat verbeteren, zodat hij in het weekend weer ‘de oude Primoz’ is"

Addy Engels

Daags na de rustdag staat er een tijdrit van Elche naar Alicante op het programma. Het 30,9 kilometer lange parcours is nagenoeg vlak met een klein heuveltje op het eind. Engels ziet daarin kansen voor zijn ploeg. “We gaan zoals altijd voor het hoogst haalbare. We hebben met Primoz en Rohan twee specialisten in het team. Als het morgen goed loopt gaan zij meedoen om de zege.”

Aan het einde van de week wordt er weer geklommen, ditmaal in het zuiden van Spanje. Engels hoopt dat Team Jumbo-Visma zich daar weer van voren kan laten zien. “We gaan gewoon op dezelfde voet verder, maar we moeten als ploeg wel kijken hoe we het verlies van Sepp en Edo gaan opvangen. Hopelijk kan Primoz nog wat verbeteren de komende dagen, zodat hij in het weekend weer ‘de oude Primoz’ is.”

Gerelateerde updates