Simmons en Van Bekkum jaar langer bij Jumbo-Visma Development Team			© Darren van Bekkum

Simmons en Van Bekkum jaar langer bij Jumbo-Visma Development Team

Colby Simmons en Darren van Bekkum hebben hun verbintenis met het Jumbo-Visma Development Team met een jaar verlengd. Het duo krijgt de kans om zich verder te ontwikkelen.

Van Bekkum (21) komt al drie jaar uit voor het Jumbo-Visma Development Team en maakte in die periode een gestage groei door. “Hij laat nog telkens interessante dingen zien”, aldus head of development Robbert de Groot. “Ieder jaar zet hij stappen vooruit. Daarnaast is hij inmiddels een van de cultuurbewakers van het team. We zijn benieuwd naar de stappen die hij volgend jaar weer zal zetten.”

De derdejaars belofte is zelf opgetogen met zijn verlengde verblijf. “Voor mij voelt het nog altijd heel bijzonder om voor deze ploeg te rijden. Uit de stappen die ik de afgelopen jaren gezet heb, blijkt duidelijk dat dit voor mij de beste omgeving is om me verder te ontwikkelen. Ik ben daar heel trots op en zit hier supergoed op mijn plaats. Hopelijk kan ik na volgend jaar de stap naar de profs zetten.”

			© Colby Simmons
© Colby Simmons

Ook Simmons (19) blijft een jaar langer bij het Jumbo-Visma Development Team. “We zien zijn potentieel”, zegt De Groot. ”Hij heeft een goede trainings- en wedstrijdmentaliteit en heeft een positieve persoonlijkheid. Maar hij heeft ook nog een extra jaar bij de beloften nodig. We gaan dat jaar samen met hem optimaal benutten.”

“Ik heb het gevoel dat ik me goed ontwikkeld heb binnen het team afgelopen jaar”, aldus Simmons. “Ik voel me goed in de ploeg en dat uit zich ook tijdens de wedstrijden. Ik kan nog stappen zetten op tactisch vlak en ik ben ervan overtuigd dat de ploeg me daarbij kan helpen. Een jaar langer blijven was dan ook geen moeilijke keuze voor mij toen die mogelijkheid zich voordeed.”

Gerelateerde updates