Sportief directeur Merijn Zeeman verlaat Team Visma | Lease a Bike aan einde seizoen

Sportief directeur Merijn Zeeman verlaat Team Visma | Lease a Bike aan einde seizoen

Merijn Zeeman, sinds 2012 werkzaam voor de ploeg en sinds 2017 sportief directeur van Team Visma | Lease a Bike, vertrekt aan het einde van dit seizoen. Na 13 jaar medeverantwoordelijk te zijn geweest voor de succesvolle wederop-bouw van de ploeg, kiest Zeeman nu voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Merijn Zeeman: “Dit is een moeilijke beslissing, die ik ook neem met pijn in het hart. Juist omdat ik deze geweldige organisatie zo in mijn hart heb gesloten. We zijn van ver gekomen en hebben samen ervoor gezorgd dat we een van de succesvolste ploegen van de afgelopen jaren zijn geworden. Daar ben ik ongelooflijk trots op. Onze cultuur met onze mensen en onze innovatieve aanpak heeft voor een geweldige ontwikkeling gezorgd waarin we samen geschiedenis konden schrijven, met het succesjaar 2023 als absolute hoogtepunt. Team Visma | Lease a Bike is mijn familie, waar ik met liefde 13 jaar lang ziel en zaligheid in heb gelegd. Maar ik geloof ook dat het voor ieders ontwikkeling goed is om na verloop van tijd op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en prikkels. Ik ga aan de slag als algemeen directeur van voetbalclub AZ. Ik durf die stap ook te zetten omdat ik onze sterke professionele organisatie, onder leiding van mijn goede vriend Richard Plugge, straks in hele goeie handen van mijn collega’s achter laat. Maar eerst willen we samen, ook in 2024, geschiedenis schrijven. Daar zijn we volop mee bezig met een hele mooie start van het jaar, en dat willen we een sterk vervolg geven in de komende maanden.”

Richard Plugge, CEO van Team Visma | Lease a Bike: “Allereerst vind ik het ontzettend jammer dat Merijn, vriend en dierbare collega, onze organisatie gaat verlaten. Ik begrijp zijn beweegreden en heb respect voor z’n moeilijke beslissing. We hebben samen, ondersteund door een sterke en loyale groep mensen, de ploeg opgebouwd en Merijn is met zijn visie en leiderschapskwaliteiten van onschatbare waarde geweest. Met zijn ideeën, drive en kennis heeft hij met de juiste mensen om zich heen de sport in het algemeen en onze ploeg in het bijzonder naar een hoger plan getild. Daarvoor zijn we hem enorm dankbaar! We hebben de afgelopen periode een heel robuuste professionele organisatie met een doordacht performance programma neergezet met als basis een cultuur van brede betrokkenheid en grote mate van individueel eigenaarschap. Altijd en op ieder gebied vanuit de gedachte dat geen enkel individu groter is dan het collectief. Merijns vertrek doet aan de ene kant pijn, tegelijkertijd hebben we heel veel vertrouwen in onze organisatie, die staat als een huis. De komende maanden zullen we duidelijk maken hoe dat huis richting de toekomst verder wordt ingericht en beginnen we zoals altijd intern. Uiteraard gaan we er samen ook alles aan doen om van 2024 een succesvol jaar maken. Daar kijken we nu nog meer naar uit.”

Gerelateerde updates