Sterkhouders Kruijswijk, Gesink en Van Emden twee jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Sterkhouders Kruijswijk, Gesink en Van Emden twee jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft de contracten van Steven Kruijswijk, Robert Gesink en Jos van Emden verlengd. Het ervaren trio blijft de formatie van ploegbaas Richard Plugge in ieder geval trouw tot en met 2023. De Nederlanders danken hun langere verbintenis aan hun sportieve waarde, maar gelden daarnaast ook als cultuurdragers van het team.

“Jos, Steven en Robert hebben er mede voor gezorgd dat er een nieuwe cultuur in de ploeg is gekomen”, vertelt Plugge. “Vanaf 2013 hebben zij bijgedragen aan die verandering. Onze manier van werken en met elkaar omgaan is door hun mee vormgegeven. Zij zijn dragers van de Blanco Koers, waarin die werkwijze is vastgelegd. Robert, Jos en Steven zijn daar heel erg in betrokken geweest. Zij waren renners die zagen dat het anders moest en kon. Dat vind ik heel mooi. We hebben intussen heel veel samen meegemaakt. Dat maakt het extra mooi dat ze nog zeker twee jaar bij ons blijven.”

Van Emden: “We hebben een bepaalde manier van werken waarmee we opgegroeid zijn. Ik ben daarvan een beetje een waakhond. Cultuurdragers houden in de gaten dat het allemaal normaal blijft, dat dingen niet doorslaan. Ik denk dat we door normaal te blijven doen, uiteindelijk juist zo ver zijn gekomen met deze ploeg.” De Schiedammer is blij met zijn rol op en naast de fiets. “Het is fijn om te weten dat je inbreng hebt. Het bewaken van de cultuur is een mooie bijkomstigheid, maar ik wil ook gewoon presteren en van toegevoegde waarde zijn. Ik wil het verschil maken op de fiets. Als dat niet meer kan, houdt het op. Als je daarnáást ook verschil kunt maken, is dat mooi meegenomen. Mannen als Primoz Roglic en Wout van Aert zorgen ervoor dat je hongerig blijft. Ook de komst van Tony Martin heeft er voor mij voor gezorgd dat ik beter ben geworden als ondersteunende renner. Hij is niet specifiek met mij bezig geweest, maar hij heeft mij laten inzien op welk vlak ik nog zou kunnen verbeteren. Primoz en Wout zijn twee supermannen om voor te werken. Ik wil niemand tekort doen, maar dat zijn de twee beste kopmannen waar ik ooit voor gereden heb. Zowel op fysiek als persoonlijk gebied. Het voelt heerlijk om hen te mogen ondersteunen. Zolang ik nog van toegevoegde waarde kan zijn op de fiets, wil ik graag doorgaan met hetgeen ik nu doe.”

"Zolang ik nog van toegevoegde waarde kan zijn op de fiets, wil ik graag doorgaan met hetgeen ik nu doe"

Jos van Emden

Ook Gesink is verheugd met zijn contractverlenging. “Ik ben blij dat ik nog twee jaar langer onderdeel mag uitmaken van deze fantastische ploeg. Dat is supermooi nieuws. Van jongs af aan had ik altijd de droom om bij de grootste Nederlandse ploeg te mogen fietsen. Dat is Team Jumbo-Visma. Daar wil ik nog altijd graag onderdeel vanuit maken.” En wat hem betreft, is het einde nog niet in zicht. “De ploeg en ik werken al zo lang met elkaar dat we inmiddels wel weten wat we aan elkaar hebben. Het team is in een stroomversnelling terecht gekomen de afgelopen jaren. Daar wil ik graag deel van uit blijven maken. Ik ben pas 34 en heb het gevoel dat ik nog wel even mee kan. Ik heb plezier in wat ik doe en mijn niveau is nog altijd goed. Het is door de jaren heen heel erg constant geworden.”

 / 

In de loop der jaren heeft de Varssevelder veel zien veranderen. “De wielersport is veel professioneler geworden. Het is mooi om daar nog steeds je mannetje in te staan. Beseffen hoe goed de faciliteiten tegenwoordig zijn doe je pas echt als je ook minder luxe hebt meegemaakt. Dat de cultuur hier heel professioneel is, is iets waar mensen jaren voor werken, maar ook iets wat door de jaren heen echt wel gegroeid is. Wat mij heel erg aanspreekt in deze cultuur, is dat je elke dag maar weer probeert die betere versie van jezelf te ontwikkelen.”

Dat geldt ook voor Kruijswijk. “Ik heb een jarenlange geschiedenis bij deze ploeg. Hier voel ik me zeer op mijn plek. Alles wat de ploeg de voorbije jaren heeft meegemaakt, heb ik ook mee meegemaakt. Ik heb niet alleen de ploeg zien groeien, maar ook mezelf. Dat hebben we altijd samen gedaan. Voor de toekomst zie ik nog een belangrijke rol voor mezelf weggelegd en hoop ik ook de resultaten te behalen zoals ik ze in het verleden heb laten zien. Ik kijk er enorm naar uit om nog minimaal tot eind 2023 op deze manier verder te werken met de ploeg.”

Laat hieronder je gegevens achter en maak kans op het unieke shirt van onze cultuurdragers

Gerelateerde updates