Steunpilaar Gesink jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Steunpilaar Gesink jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Robert Gesink heeft zijn aflopende contract bij Team Jumbo-Visma met een jaar verlengd. Hij blijft tot eind 2024 verbonden aan het team. Volgend seizoen wordt het laatste jaar als prof voor de Gelderlander.

“Ik kijk ernaar uit om nog een jaar langer door te gaan met deze groep”, reageert Gesink verheugd. “De motivatie is nog groot en ik heb het heel erg naar mijn zin hier. In december had ik met de ploeg afgesproken dat we na de Giro verder zouden praten over een eventueel wielerpensioen. Het teammanagement liet de beslissing daarbij volledig aan mij, wat ik apprecieer.”

"Blij dat ik mijn ervaring kan delen met de jonge talenten binnen de ploeg"

Robert Gesink

De 37-jarige klimmer verdedigt de teamkleuren al sinds het prille begin. Als kopman wist hij mooie ereplaatsen te behalen in de grote rondes. De laatste jaren speelde hij een belangrijke rol als mentor van de jonge renners van de ploeg. “Het was al een rollercoaster van een carrière tot nu toe. Ik heb de goede en slechte kanten van de wielersport gezien. Ik ben blij dat ik die ervaring kan delen met de jonge talenten in de ploeg.”

Sportief directeur Merijn Zeeman is blij met de keuze van Gesink om de koersfiets nog niet aan de wilgen te hangen. “Robert is een icoon van ons team en daar zijn wij zuinig op. Al vele jaren is hij een steunpilaar. Zijn contract verlengen was voor ons een logische beslissing en gelukkig deelde hij die mening.”

“Ik ben het team heel dankbaar en dat is wederzijds. In de voorbije jaren gaf ik steeds het beste van mezelf en ik voeg daar met veel zin nog een jaar aan toe”, besluit Gesink.

Gerelateerde updates