Team Visma | Lease a Bike komt niet aan sprinten toe in chaotische tweede etappe La Vuelta Femenina

Team Visma | Lease a Bike komt niet aan sprinten toe in chaotische tweede etappe La Vuelta Femenina

De tweede etappe van de La Vuelta Femenina heeft een chaotisch slot gekend. Op de natte Spaanse wegen spanden valpartijen de kroon in de laatste kilometers. Marianne Vos kwam daardoor namens Team Visma | Lease a Bike niet aan spurten toe in de finishstraat.

De troepen van Team Visma | Lease a Bike namen het heft in eigen handen gedurende de rit. Op de enige beklimming van de dag zette de zwart-gele formatie zichzelf op kop en werd het tempo hooggehouden. Daardoor moesten enkele favorieten voor de dagzege de rol lossen. Vos werd in uitstekende positie richting de laatste kilometers geloodst, totdat enkele valpartijen roet in het eten gooiden.

Vos raakte betrokken bij een valpartij en verloor daardoor al haar snelheid. De voormalig wereldkampioene kon al snel weer haar weg vervolgen, maar belandde nooit meer in ideale positie. Ploeggenote Anna Henderson viel eveneens en moest na de etappe voor onderzoek naar het ziekenhuis.

"Mede door onze inspanning onderweg creëerden we een uitstekende positie voor onszelf"

Rutger Tijssen

“De etappe verliep tot op drie kilometer van de streep perfect voor ons”, vertelt ploegleider Rutger Tijssen. “Mede door onze inspanning onderweg creëerden we een uitstekende positie voor onszelf. Helaas raakten Marianne en Anna in het slot betrokken bij een valpartij. Daardoor viel ons hele plan een beetje in duigen. Dit soort valpartijen zie je vaker in de eerste dagen van een grote ronde. Iedereen is nog fris en wil er vol voor gaan. Het is balen voor nu, maar we kunnen onszelf niets verwijten. We zullen de komende dagen opnieuw ten strijde trekken.”

Gerelateerde updates