Team Jumbo-Visma en Swapfiets bundelen krachten om fietsen te promoten

Team Jumbo-Visma en Swapfiets bundelen krachten om fietsen te promoten

Swapfiets is een van de toonaangevende Europese spelers in micro-mobiliteit en bekend van het fiets- en service abonnement waarmee iedereen zijn eigen 'altijd werkende fiets' heeft. De komende drie jaar is het bedrijf van de iconische blauwe band ook sponsor van Team Jumbo-Visma, 's werelds meest succesvolle professionele wielerploeg.

Twee van de sterkste Nederlandse namen als het gaat om fietsen zullen zich hiermee hard maken om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Of dit nu vanuit een sportief oogpunt is of voor dagelijks gebruik.

In veel grote Europese steden zijn de witte Swapfiets servicewagens met fietsen op het dak inmiddels een bekend gezicht. Deze servicewagens zijn geïnspireerd door wielerwedstrijden waar snelle service cruciaal is voor de renners.

Team Jumbo-Visma en Swapfiets staan in binnen- en buitenland bekend als exponent van de Nederlandse fietscultuur. Beiden richten zich op de hoogste kwaliteit en prestaties in hun respectievelijke vakgebieden. Samen zullen de teams zich dan ook inzetten om fietsen verder te promoten.

 / 

Als onderdeel van het overall partnership ondersteunt Swapfiets de Team Jumbo-Visma Academy bij hun breedtesport activiteiten met professionele Swapfiets racefietsen, waarmee jongeren hun carrière in de wielersport kunnen starten. Bovendien kunnen atleten van Team Jumbo-Visma en alle medewerkers altijd rekenen op de Swapfiets-fietsen.

"Team Jumbo-Visma en Swapfiets hebben elkaar gevonden door dezelfde passie voor fietsen en de visie dat de fiets het beste vervoermiddel is in steden bij het streven naar duurzamer, milieuvriendelijker en flexibel vervoer voor iedereen", zegt Richard Burger, mede-oprichter van Swapfiets.

"We hopen dat onze volgende topatleet ooit zijn carrière is begonnen op een door Swapfiets aangeboden racefiets"

Richard Plugge

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma, zegt: “Swapfiets is een innovatieve leider als het gaat om stadsfietsen. Ons team is innovatief in onze manier van werken, dus we matchen met Swapfiets en dat zie je vanaf nu terug in het peloton. We zijn allebei van mening dat hoe meer mensen fietsen, hoe beter het is voor de gezondheid van iedereen en de steden waarin we leven. Samen zullen we mensen helpen om meer te fietsen, zowel in de sport als in het dagelijks leven. We hopen dat onze volgende topatleet ooit zijn carrière is begonnen op een door Swapfiets aangeboden racefiets.”

Gerelateerde updates