Team Jumbo-Visma verlengt met kwartet renners, routiniers gaan half seizoen door

Team Jumbo-Visma verlengt met kwartet renners, routiniers gaan half seizoen door

Pascal Eenkhoorn, Timo Roosen, Lennard Hofstede en Christoph Pfingsten rijden ook volgend seizoen in het shirt van Team Jumbo-Visma. De vier renners verlengden onlangs hun contract met de Nederlandse World Tour-formatie. Paul Martens en Maarten Wynants verlengen hun jarenlange carrière met een half seizoen en nemen in de loop van 2021 afscheid als actief renner.

Eenkhoorn, bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Team Jumbo-Visma, behaalde tot dusver twee overwinningen in het geel-zwarte tenue. De komende jaren hoopt hij wederom stappen te zetten in zijn ontwikkeling. “Binnen deze ploeg kan ik mij stap voor stap ontwikkelen. Ik rijd een mooi programma. Het doel is en blijft om wedstrijden te winnen, zowel individueel als met het team. Ik ben heel blij dat ik ook de komende twee jaar bij deze Nederlandse, sfeervolle en hechte ploeg rijd.”

Net als Eenkhoorn verlengt ook Roosen met twee jaar. De 27-jarige Roosen is al sinds 2015 aan de ploeg verbonden en heeft het er naar zijn zin. “Dat ik ook de komende jaren bij Team Jumbo-Visma rijd, voelt erg fijn. Van beide kanten bevalt het goed en hopelijk kunnen we de stijgende lijn van de afgelopen jaren ook de komende periode doorzetten.”

Hofstede, die vanaf 2019 bij Team Jumbo-Visma rijdt, is erg blij met zijn verlenging. “Deze ploeg voelt aan als een hechte familie en de waarden van de ploeg komen heel erg overeen met mijn persoonlijkheid. In de komende jaren wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik hoop onder meer een stap te zetten in het bergop rijden. Daarvoor zit ik bij dit team op mijn plek. Dankzij Team Jumbo-Visma kan ik het optimale uit mezelf halen.” Hofstede verlengt zijn contract eveneens met twee jaar.

Ook Christoph Pfingsten blijft langer bij het team van manager Richard Plugge. De Duitser voegde zich dit jaar bij Team Jumbo-Visma en verlengt zijn contract met een jaar. “Vanaf het begin ben ik goed opgenomen in deze hechte groep. Ik kan het niet alleen goed vinden met de renners, maar ook met de stafleden. Dat is erg belangrijk voor mij. Ik heb een heel goed gevoel bij dit team”, laat de Duitser weten.

 / 

Ervaren krachten maken zich op voor laatste koersen

Paul Martens en Maarten Wynants zijn in de eerste helft van 2021 voor het laatst te bewonderen als renner in het shirt van Team Jumbo-Visma. De twee oudgedienden van Team Jumbo-Visma hangen volgend jaar hun koersfiets aan de wilgen.

Paul Martens was van plan om dit jaar een punt achter zijn carrière te zetten, maar het wegvallen van een groot deel van de wielerkalender heeft hem doen besluiten om zijn carrière te verlengen. “Het was een bewuste keuze om dit jaar als mijn laatste te beschouwen. Echter heeft de coronacrisis mij aan het twijfelen gebracht. Ik ben teruggekomen op mijn beslissing om te stoppen, zodat ik mijn carrière op een waardige manier af kan sluiten. Ik ben erg blij dat ik van het team de kans heb gekregen om een half jaar langer door te gaan. Ik verheug me erop dat ik hopelijk nog twee keer de mooiste koersen zoals de Ardennenklassiekers en de Giro kan rijden. Op deze manier kan ik de loopbaan die ik heb gehad op een mooie manier beëindigen”, aldus de 36-jarige Duitser, die sinds 2008 verbonden is aan Team Jumbo-Visma en diens voorgangers.

Maarten Wynants zal voor de laatste keer een rugnummer opspelden in Parijs-Roubaix in 2021. Daarna zal de routinier een rol gaan vervullen als ploegleider bij Team Jumbo-Visma. “Parijs-Roubaix wordt mijn laatste koers. Dat kon in principe door de nieuwe kalender ook dit jaar al in oktober, maar ik wil afscheid nemen na een normaal, volledig voorjaar. Na Parijs-Roubaix stap ik in de auto als ploegleider. Het is de bedoeling dat ik het vak leer bij de opleidingsploeg en daarna doorgroei. Ik zal ook wel wat kleinere profkoersen doen, maar de Tour de France zit er niet meteen in. Op dit moment breng ik mijn jarenlange ervaring over middels mijn rol als wegkapitein. Ook als ik gestopt ben, wil ik die ervaring doorgeven aan renners.”

Deze verlengingen maken de selectie van Team Jumbo-Visma voor aankomend seizoen compleet. Eerder werd bekend dat Tom Leezer zijn wielercarrière na dit seizoen beëindigt. Ook Taco van der Hoorn, Bert-Jan Lindeman, Amund Jansen en Laurens De Plus maken volgend jaar geen deel meer uit van Team Jumbo-Visma.

 / 

Gerelateerde updates