Team Jumbo-Visma Women verlengt met Beekhuis en Kasper

Team Jumbo-Visma Women verlengt met Beekhuis en Kasper

Teuntje Beekhuis en Romy Kasper blijven volgend jaar aan als rensters van Team Jumbo-Visma Women. Kasper verlengt haar contract tot en met 2022 en Beekhuis verbindt zich tot eind 2023 aan de zwart-gele formatie.

De 25-jarige Beekhuis blikt nu al tevreden terug op het eerste jaar met de ploeg. "Ik heb het afgelopen seizoen veel geleerd, vooral op tactisch vlak en hoe je als team een wedstrijd aanvliegt. Daar heb ik zeker van genoten. De sfeer binnen het team is ook erg goed. Ik ben heel erg blij dat ik mijn contract heb mogen verlengen en er nog twee jaar aan vast mag knopen. Ik hoop nog meer te kunnen groeien in de koersen heuvelop en ook tactisch nog beter te worden.”

Volgens Performance Coach Marieke van Wanroij was er geen twijfel over de verlenging van Beekhuis. “Teuntje heeft qua performance bewezen dat ze zich heeft doorontwikkeld in de zwaardere wedstrijden. Bovendien is Teuntje erg gedreven. Als je haar in de wedstrijd de taak geeft om bijvoorbeeld met de eerste vijftien mee te zitten, dan zit ze er altijd bij. Ik denk dat haar gedrevenheid en nieuwsgierigheid haar al heel ver hebben gebracht. Teuntje is een echte teamspeler en gaat vaker een cruciale rol spelen in de zwaardere koersen.”

Ook de Duitse Kasper is verheugd met haar contractverlenging. "Ik ben super blij dat ik nog een jaar bij het team kan blijven. Ik heb er nog steeds heel veel plezier in en de spirit van het team is goed. Hoe snel wij samen zijn gegroeid is eigenlijk ongelooflijk. We zijn binnen zo’n korte tijd echt een team geworden.”

De 33-jarige renster is duidelijk over haar rol voor volgend jaar. "Als ik mijn ervaring kan blijven delen om de jongere rensters te helpen, waarom niet? Mijn rol zal volgend jaar niet zoveel veranderen, ik blijf nog steeds ‘captain’ die tijdens de wedstrijd tussen de rensters en de ploegleiders instaat. Bovendien wordt volgend jaar het Europees Kampioenschap wielrennen georganiseerd in mijn thuisland Duitsland. Dat is een mooi doel voor mij. Ik heb dit seizoen nog steeds stappen kunnen maken, dus ik ben benieuwd wat er nog meer mogelijk is.”

“Romy heeft haar waarde binnen de ploeg bewezen”, vertelt Van Wanroij. “Ze heeft dit jaar tijdens de wedstrijden standaard een hoog niveau laten zien. Romy is een fijne teamspeler en brengt een brok ervaring met zich mee. Daarnaast is ze een ‘supercaptain’ voor het team. Romy doet achter de schermen veel nuttig werk, waardoor het mogelijk is om uiteindelijk goede finales te rijden. Dat is de kracht van Romy en dat is beloond met een verlenging van haar contract.”

Gerelateerde updates