Team Visma | Lease a Bike versterkt zich met talentvolle Cian Uijtdebroeks

Team Visma | Lease a Bike versterkt zich met talentvolle Cian Uijtdebroeks

Cian Uijtdebroeks maakt per 1 januari 2024 de overstap naar Team Visma | Lease a Bike. Hij tekent een contract voor vier jaar, tot en met 2027.

De talentvolle klassementsrenner stond al lange tijd op de radar van de ploeg. Bij Team Visma | Lease a Bike krijgt de 20-jarige Belg alle mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd, liet Uijtdebroeks al zien dat hij een van de grootste talenten in de WorldTour is. Nadat hij in 2022 de Tour de l’Avenir won, de belangrijkste etappekoers voor beloften, werd hij dit jaar achtste in de Vuelta a Espana.

“We volgen Cian al sinds zijn juniorentijd”, licht sportief directeur Merijn Zeeman toe. “Toen de mogelijkheid kwam om Cian te contracteren per 1 december hebben we geen moment getwijfeld. Cian is een perfecte match voor ons team. Hij is enorm gretig om zichzelf op alle vlakken te ontwikkelen. We zijn blij dat hij voor ons en onze aanpak heeft gekozen.”

"Cian is een perfecte match voor ons team"

Merijn Zeeman

Die kans om te ontwikkelen zal hij bij Team Visma | Lease a Bike dan ook volop krijgen. “De komende jaren ligt de aandacht op beter worden en groeien. Hij kan leren van onze toprenners zoals Jonas Vingegaard, Wout van Aert en Sepp Kuss. We zien in Cian een toekomstige leider van ons team”, zegt Zeeman.

Uijtdebroeks: “Ik ben heel blij met de overgang naar Team Visma | Lease a Bike. De afgelopen jaren is dit een toonaangevende ploeg gebleken. Met natuurlijk 2023 als absolute uitblinker door de winst in de drie grote rondes. Ik vind het een eer om te mogen leren van mannen als Jonas, Wout en Sepp. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij Team Visma | Lease a Bike.”

Gerelateerde updates