Van Belle maakt in 2024 profdroom waar bij Team Jumbo-Visma

Van Belle maakt in 2024 profdroom waar bij Team Jumbo-Visma

Loe van Belle maakt vanaf 2024 deel uit van het World Tour-team van Team Jumbo-Visma. Het twintigjarige talent rijdt in 2023 nog onder de vlag van Jumbo-Visma Development Team en maakt het jaar daarop de stap naar de hoofdmacht van de Nederlandse formatie.

Van Belle is bezig aan zijn tweede jaar bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma. Dit jaar eindigde de Zoetermeerder onder meer tweede op het Nederlands kampioenschap voor beloften. Van Belle tekent een contract dat hem tot en met 2026 aan Team Jumbo-Visma verbindt.

“Toen ik me in 2021 aansloot bij de opleidingsploeg had ik natuurlijk de hoop om een profcontract af te dwingen”, zegt Van Belle. “Dat het nu werkelijkheid wordt, is heel gaaf. Volgend jaar wil ik mezelf nog ontwikkelen op beloftenniveau. Het jaar daarop doen we er nog een schepje bovenop, maar dan als prof. Als Nederlander is er geen mooiere ploeg om voor te rijden. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik hier ook erg op mijn plek zit. Dit langdurige contract geeft me vertrouwen en sluit aan bij de visie van de ploeg om jonge renners tijd te geven. Stap voor stap ga ik me samen met de ploeg verder ontwikkelen. Daar kijk ik erg naar uit.”

Volgens sportief directeur Merijn Zeeman heeft Van Belle voldoende potentieel om een goede profrenner te worden. “Loe is zich gestaag aan het ontwikkelen binnen ons opleidingstraject. Hij heeft veel potentie. We zijn trots dat onze opleidingsploeg opnieuw een renner in het profpeloton aflevert.”

Daarmee doelt Zeeman op het feit dat Van Belle al de achtste renner is die vanuit Jumbo-Visma Development Team doorstroomt naar de World Tour-tak van Team Jumbo-Visma. Voor Head of Development Robbert de Groot en zijn team een mooi compliment.

De Groot ziet de overstap van Van Belle als een logische stap. “Loe heeft sinds zijn komst bij onze ploeg constant progressie geboekt. Dat is prachtig om te zien. Die progressie leidt ertoe dat hij zich begint te onderscheiden in de beloftencategorie. We verwachten dat hij de stijgende lijn door kan zetten en op termijn met onze ondersteuning een belangrijke profrenner voor Team Jumbo-Visma wordt.”

Gerelateerde updates