Vos verlengt contract bij Team Jumbo-Visma Women

Vos verlengt contract bij Team Jumbo-Visma Women

Team Jumbo-Visma en Marianne Vos hebben hun samenwerking met twee jaar verlengd. Onlangs tekende de kopvrouw van Team Jumbo-Visma Women een nieuw contract met een looptijd tot en met 31 december 2025.

Vos (35) is sinds de oprichting van het team onderdeel van Jumbo-Visma Women. Ze maakte haar debuut binnen de ploeg in 2021 en boekte in het geel-zwarte tenue vijftien overwinningen. Zo won ze vorig jaar onder andere twee ritten in de Giro en twee etappes in de allereerste editie van de Tour de France Femmes by Zwift. Ook nam ze groene trui mee naar huis. “Ik heb nog steeds heel veel plezier in het fietsen”, stelt een enthousiaste Vos. “Ik geniet van het samen koersen en het strijden voor de winst als team. Het vrouwenwielrennen is de laatste jaren dermate sterk geprofessionaliseerd dat ik nog steeds nieuwe uitdagingen ontdek. En ook op persoonlijk vlak ontwikkel ik me nog altijd. Ik ben enorm gemotiveerd om hard te trainen om zo het allerbeste uit mezelf halen.”

"Het vrouwenwielrennen is de laatste jaren dermate sterk geprofessionaliseerd dat ik nog steeds nieuwe uitdagingen ontdek"

Marianne Vos

“De ambitie om elke dag beter te worden en de gedrevenheid om daar vol voor te gaan, vind ik ook bij Team Jumbo-Visma”, vervolgt Vos. “Het is een van de redenen dat ik me in dit team thuis voel. Ook de professionaliteit en de persoonlijke benadering vind ik heel prettig. Er is binnen de ploeg heel veel ruimte voor het individu waardoor het team sterker wordt.”

Rutger Tijssen, sporttechnisch manager van Team Jumbo-Visma Women, is blij dat de ploeg ook na 2023 op de Brabantse kopvrouw kan rekenen. “Marianne heeft een staat van dienst waar je u tegen zegt. Haar palmares is al enorm, maar nog altijd schrijft ze nieuwe overwinningen op haar naam. We hebben er vertrouwen in dat dat ook in de komende jaren zo gaat zijn. Marianne vervult daarnaast de rol van mentor voor de jonge rensters. Niet door hen te zeggen wat ze wel of niet moeten doen, maar door het ‘learning by example-principe’. De nieuwkomers leren veel van de wijze waarop zij zich voorbereidt, communiceert, samenwerkt en omgaat met de tegenslagen waarmee je te maken kunt krijgen als topsporter. Ook daarin is ze voor ons van grote meerwaarde.”


Vos vult aan: “Het is mooi dat ik mijn ervaring kan delen met de jongere rensters binnen het team, maar tegelijkertijd leer ik ook van hen. Ze laten mij met andere ogen naar bepaalde dingen kijken. Zo houden we elkaar fris en scherp en vormen we samen een sterke ploeg."

Esra Tromp gaat als manager van het vrouwenteam het derde jaar in met Vos. “Sinds de start van onze vrouwenploeg hebben we heel wat ontwikkelingen doorgemaakt en Marianne was daar steeds bij. Ook in de komende jaren blijven we ons ontwikkelen. We willen een inspiratiebron zijn binnen het vrouwenwielrennen en de wereldtop uitdagen. Het is een voorrecht om dat te kunnen doen met Marianne als boegbeeld.”

Gerelateerde updates