Team Jumbo-Visma trekt met negende man naar Tour de France

Team Jumbo-Visma trekt met negende man naar Tour de France

Brest, 26 juni: het moment waarop Team Jumbo-Visma met nieuwe hoop en ambitie van start gaat in ‘La Grande Boucle’. Dit jaar niet in het vertrouwde tenue, maar in een speciaal ontworpen en door de fans gekozen shirt voor de Tour de France 2021. Team Jumbo-Visma gaat zelfs nog een stap verder. Deze zomer rijden de wielerfans letterlijk met de ploeg mee.

Vanwege de gelijkenis tussen het reguliere shirt van Team Jumbo-Visma en de gele leiderstrui, hebben de organisatie van de Tour en de UCI het team verzocht om met een aangepast shirt aan de start te verschijnen. Dit grijpt de ploeg aan als kans om iets bijzonders te doen. Voor de eerste keer in de geschiedenis ligt de keuze voor het shirt in de handen van de fans.

Samen met partner AGU zijn drie bijzondere designs met elk hun eigen verhaal gecreëerd. Fans en wielerliefhebbers kunnen vanaf 7 april tot en met 15 april hun stem uitbrengen op hun favoriete shirt via onsshirt.teamjumbovisma.nl.

Maar Team Jumbo-Visma gaat nog een stap verder. Naast het eigen karakter hebben de drie shirts één ding gemeen: fans staan centraal in het design. Op alle drie de shirts is namelijk plek gereserveerd voor de namen van de fans. Deze zomer rijden fans met de ploeg mee. Letterlijk!

Fans bemachtigen hun plek op het tenue door tussen 19 en 28 april het verkozen shirt aan te schaffen. Vanaf dat moment wordt de fan daadwerkelijk onderdeel van de Tour de France-ploeg en volgt er een unieke ervaring die de wielerliefhebber dichter bij de Tour brengt dan ooit tevoren. Daarover later meer.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma: “Sinds de vorige editie van de Tour de France zijn we in gesprek met de organisatie ASO. Uit respect voor de gele trui wilden wij en onze hoofdsponsors Jumbo en Visma meedenken om ons shirt aan te passen. Daarmee kwamen we voor een behoorlijke uitdaging te staan. We hebben dit aangegrepen als een kans om alle wielerliefhebbers als nooit tevoren bij onze ploeg te betrekken. Zo staat de ‘negende’ man met ons team van acht renners aan de start in Brest.”

Gerelateerde updates