Boven, Ryan en Van Bekkum verlengen bij Jumbo-Visma Development Team

Boven, Ryan en Van Bekkum verlengen bij Jumbo-Visma Development Team

Lars Boven, Archie Ryan en Darren van Bekkum maken ook volgend jaar deel uit van Jumbo-Visma Development Team. Het drietal verlengt hun contract met een jaar.

Boven maakt dankzij zijn contractverlenging zijn beloftenperiode vol bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma. “De afgelopen drie jaar heb ik grote stappen gezet. De begeleiding is top en dat heeft mij tot nu toe erg geholpen, zeker in de afgelopen anderhalf jaar. Ook rijden in een mixteam met profrenners heeft mij al sterker gemaakt. Die stijgende lijn hoop ik door te trekken richting volgend jaar. Ik heb er vertrouwen in dat dat bij deze ploeg gaat lukken.”

Ook Ryan gaat op voor zijn vierde jaar in geelzwarte dienst. “Ik ben blij mijn contract te verlengen bij deze ploeg. Hier voel ik me thuis. Voor mij en mijn ontwikkeling is deze ploeg op dit moment de beste plek. Ik heb wat blessureleed achter de rug. Sinds ik weer fit ben, maak ik stappen en ontwikkel ik mezelf. Ik kijk ernaar uit om dat door te zetten.”

Tweedejaarsbelofte Van Bekkum wil zich ook het komende seizoen blijven ontwikkelen. “Sinds ik twee jaar geleden bij de ploeg kwam, heb ik ontzettend veel geleerd. Van voedings- en trainingsleer tot wedstrijdtactieken. Ik word hier geholpen om wielrenner te worden en dat is geweldig. Daarom ben ik blij om er een jaar aan vast te plakken, omdat ik altijd kan blijven leren. Deze plek is daar heel geschikt voor en ik ben erg blij dat ik het vertrouwen krijg van het team.”

"Ze krijgen hier de tijd om zich rustig door te ontwikkelen en dat gaat uitstekend"

Robbert de Groot

Head of Development Robbert de Groot is blij om het drietal langer te kunnen begeleiden. “Deze jongens boeken nog steeds progressie, waarbij iedereen dat op zijn eigen snelheid doet. Ze krijgen hier de tijd om zich rustig door te ontwikkelen en dat gaat uitstekend. We kijken ernaar uit om langer met deze renners samen te werken.”

Rick Pluimers en Owen Geleijn zullen de ploeg aan het eind van het seizoen verlaten en maken volgend jaar geen deel uit van de selectie van Jumbo-Visma Development Team.

“Voor Rick en Owen gaat hun wielercarrière een andere richting in dan doorontwikkelen bij Team Jumbo-Visma. Beide renners hebben een groot aandeel in de groei van het team gehad en hebben zich ook op persoonlijk vlak ontwikkeld. Wij zijn er trots op dat we deze mannen in onze ploeg hebben gehad en dat we een bijdrage hebben kunnen leveren in hun ontwikkeling. We zijn er zeker van dat zij ook buiten onze ploeg succesvol zullen zijn en danken Rick en Owen voor hun inzet en bijdrage. Samen gaan we het seizoen goed afsluiten”, aldus De Groot.

Gerelateerde updates