Matthew Brennan zet stap naar de WorldTour

Matthew Brennan zet stap naar de WorldTour

Eerstejaars belofterenner Matthew Brennan zet volgend seizoen de stap naar de WorldTour. De 18-jarige Brit die nu nog uitkomt voor Team Visma | Lease a Bike Development tekende een contract tot en met 2027. Met Brennan erbij, liggen er in 2025 acht renners uit de eigen jeugdopleiding onder contract bij Team Visma | Lease a Bike.

“Hier ben ik uiteraard super blij mee”, is Brennans eerste reactie. “Een eerste profcontract is iets groots. Je droomt ervan natuurlijk, wanneer je als beloftenrenner binnenkomt bij een team als Team Visma | Lease a Bike. Maar wanneer dat aanbod dan komt, en ook zo snel, dan is dat iets heel cools natuurlijk. Ik kijk ernaar uit om de wedstrijden die ik voorheen op tv gevolgd heb, nu zelf te mogen gaan rijden.”

Brennan (18) sloot zich pas deze winter aan bij Team Visma | Lease a Bike Development en maakte direct indruk. Niet alleen door zijn twee eerste wedstrijden (Umag Trophy en Porec Trophy) te winnen en later bij zijn eerste profkoers (Circuit de Wallonie) meteen op het podium te belanden, maar ook door de manier waarop hij met zijn sport bezig is. “Los van zijn fysieke kwaliteiten - waarvan wij uitermate onder de indruk zijn - geloven we dat Matthew ook op andere vlakken perfect bij ons past”, aldus head of development Robbert de Groot. “Voor zijn leeftijd is hij al behoorlijk volwassen. Matthew toont leiderschapskwaliteiten, communiceert goed, beweegt zich goed in de groep en is heel leergierig. Hij zit op alle vlakken op een heel hoog niveau en is vanwege dat totaalpakket een enorm interessante atleet. Dat konden we al snel zien en daarom zijn we snel met hem om tafel gegaan om hem langer aan ons te binden.”

"We hebben een plan voor de lange termijn met hem en gaan geleidelijk zijn programma verzwaren"

Merijn Zeeman

Sportief directeur Merijn Zeeman sluit zich daarbij aan: “Matthew laat op fysiek gebied en qua persoonlijkheid bijzondere dingen zien. Daarom hebben we vertrouwen in een succesvolle toekomst samen. We zijn heel blij dat hij langer bij ons blijft.”

Brennan maakt per 2025 de stap naar het WorldTour team en zijn trainings- en wedstrijdprogramma zal stapsgewijs worden opgebouwd. “Zoals voor alle renners van ons Development Team geldt, heeft Matthew ook dit jaar al de beschikking over alle faciliteiten die de WorldTour renners hebben”, zegt Zeeman. “We hebben een plan voor de lange termijn met hem en gaan geleidelijk zijn programma verzwaren. Hij zal ook volgend jaar dus nog wedstrijden rijden met het Development Team.”

“De komende drie jaar zijn heel belangrijk voor mijn verdere ontwikkeling”, beseft ook Brennan. “Zoals ook dit jaar het geval is, moet daarin mijn ontwikkeling voorop staan. Resultaten zijn minder belangrijk. Ik wil mezelf geen druk opleggen en dingen ook niet overhaasten. Hier kan ik leren van de beste renners en specialisten van de wereld. Dat vind ik super interessant en ik sta open voor iedereen binnen de ploeg die me iets kan bijleren. Naar het vervolg van dat leerproces kijk ik enorm uit.”

Gerelateerde updates