De voedingspartners van Team Jumbo-Visma in 2023


De voedingspartners van Team Jumbo-Visma in 2023


Sinds 1 januari 2023 heeft Team Jumbo-Visma een aantal nieuwe partners op het gebied van voeding aan zich verbonden. Amacx levert de komende twee jaar alle sportvoeding voor onze atleten en Dole voorziet ons van verpakte fruitsnacks voor atleten, stafleden en hospitality-gasten.

Voeding is een van de pijlers in de succesfilosofie van Team Jumbo-Visma. De juiste voeding consumeren op het juiste moment helpt de atleten om te presteren op de toppen van hun kunnen.

Sinds dit jaar gebruiken de renners en schaatsers de producten van Amacx vóór, tijdens en na hun trainingen en wedstrijden. Martijn Redegeld, sportvoedingsdeskundige bij Team Jumbo-Visma, was nauw betrokken bij het optimaliseren en uitbreiden van het Amacx-assortiment. “De sportdranken, -gels en -bars waren in de basis al heel goed, maar ze bevatten nu exact de juiste samenstelling voor onze schaatsers en renners. Daardoor sluiten ze perfect aan bij onze overkoepelende racestrategieën”, stelt hij. “Dat er verschillende smaken van alle producten verkrijgbaar zijn, is ook een pre. Renners kunnen op deze manier variëren en dat is geen overbodige luxe tijdens een lange rit.”


Amacx is gevestigd in Nederland en produceert een aanzienlijk deel van haar producten zelf. “De lijntjes zijn kort en we kunnen snel schakelen”, vervolgt Redegeld. “Dat is een groot pluspunt. We spreken daarnaast niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk dezelfde taal. Team Jumbo-Visma en Amacx hebben allebei de ambitie om de allerbeste te zijn en we zijn voortdurend bezig met innoveren. Daarin dagen we elkaar uit en versterken we elkaar.”

In de keukenkastjes van onze foodtrucks staan sinds 1 januari ook producten van het merk Dole. Dole heeft meer dan 120 jaar expertise op het gebied van verpakt fruit. Het bedrijf streeft de allerbeste voedingskwaliteit na en wil gezonde voeding voor een grote doelgroep op elk moment toegankelijk maken. De Foodcoach-chefs van Team Jumbo-Visma
gebruiken de producten van Dole in bijvoorbeeld desserts of tussendoortjes.

Performance chef Karin Lambrechtse: “De fruitcups van Dole bevatten geen toegevoegde suikers, zijn mooi geportioneerd en hebben een heel lange houdbaarheid buiten de koelkast waardoor je nooit misgrijpt. Op deze manier kunnen we het team op elk gewenst moment fruit serveren. De meeste Dole-snacks, waaronder de bakjes fruit, bevatten bovendien de juiste hoeveelheid koolhydraten. Ideaal voorafgaand aan een zware training of wedstrijd. Daarnaast zullen we ze ook verwerken in bepaalde recepturen. Ook in de lunchpakketten van de staf en voor onze hospitality-gasten zullen we Dole-producten gaan gebruiken. Variatie in voeding is altijd goed. Met een partner als Dole wordt dat weer een stukje makkelijker.”

Naast Amacx en Dole zijn ook Grand’Italia, The Greenery, de Bisschopsmolen, Campina en De Rotterdamsche Oude voedingspartners van Team Jumbo-Visma. Maurten is na een jaar van afwezigheid weer terug als partner, maar dan in een andere rol. Het Zweedse bedrijf werkt samen met Team Jumbo-Visma aan de innovatie en optimalisatie van diverse voedingssupplementen en de performancestrategieën die daarbij komen kijken.

Gerelateerde updates