Account
Powered by
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
4/5 L'Isle-sur-le-Doubs › Valentigney 176km
5/5 Europa-Park › Sélestat 166km
pl Princess Anna Vasa Tour
Women's Team 25 jul '24 - 28 jul '24
2/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 116km
3/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 115km
4/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 13km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
2/4 Zlín › Pustevny 172km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
4/4 Šumperk › Šternberk 131km
fr Olympic Games ME - ITT
Women's Team 27 jul '24
1/1 Paris › Paris 32km
fr Olympic Games ME - Road Race
Women's Team 03 aug '24
1/1 Paris › Paris 272km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz 159km
2/7 Mysłakowice › Karpacz 15km
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój 156km
Nationale Eet Je Groente Dag-recept: auberginestoofpot

Nationale Eet Je Groente Dag-recept: auberginestoofpot

Het is vandaag Nationale Eet Je Groente Dag. Gezonde en gevarieerde voeding fungeert als basisbrandstof voor onze renners en groenten vormen daar een belangrijk onderdeel van. Lees hieronder waarom en laat je inspireren door het zomerse auberginestoofpotrecept van Performance Chef Ien Vitse.

Groenten vormen een bron van vitamines en mineralen en alleen dat is al een reden voor onze atleten om deze dagelijks op het menu te hebben. Om energie vrij te maken in een lichaam, moet je calorieën kunnen omzetten in beweging. Dat vraagt om veel hulpstoffen en die vind je voornamelijk in groenten en fruit. Voedingssupplementen ondersteunen hierbij, maar het liefst houden we het zo natuurlijk mogelijk. Verse groenten en fruit zijn dan ook dé vitaminebron. Een gezonde basisvoeding met voldoende vitaminen en mineralen is dus onmisbaar bij zowel de sportieveling als de topatleet. The Greenery, die ons van de meest verse producten voorziet, waarborgt de kwaliteit en is dan ook van grote meerwaarde.

 / 

Auberginestoofpot met kikkererwten en couscous

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 el olijfolie
  • Halve witte ui gesneden
  • 1 grote teen knoflook gehakt
  • 2 tl geraspte komijn
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram kikkererwten uit blik
  • Peper en zout
  • 100 gram couscous
  • Koriander naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit een grote pan of pot op middelhoog vuur. Voeg de olie, ui en knoflook toe en bak 5 minuten of tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  2. Zet het vuur lager en voeg de geraspte komijn en paprikapoeder toe. Bak nog 1 minuut en roer ondertussen alles goed door elkaar.
  3. Voeg de aubergineblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg 3 eetlepels water toe, roer goed door en dek de pan af met een deksel.
  5. Laat minstens 30 minuten koken tot ze gaar zijn.
  6. Voeg nu de gehalveerde cherrytomaatjes en kikkererwten toe.
  7. Dek opnieuw af en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 4 minuten koken zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  8. Proef en pas smaken naar behoefte aan.
  9. Serveer met couscous en verse koriander.

Eet smakelijk!

Gerelateerde updates