Powered by
fr Le Tour de Bretagne Cycliste
Development Team 25 apr '25 - 01 mei '25
6/7 Missillac › Le Pertre 179km
7/7 Landébia › Plancoët 159km
ch Tour de Romandie
WorldTeam Men 29 apr '25 - 04 mei '25
2/6 Münchenstein › Fribourg 194km
3/6 La Grande Béroche › La Grande Béroche 157km
4/6 Cossonay › Cossonay 183km
de Eschborn-Frankfurt U23
Development Team 01 mei '25
1/1 Eschborn › Frankfurt am Main 129km
lu Festival Elsy Jacobs à Garnich
WorldTeam Women 03 mei '25
1/1 Garnich › Garnich 112km
be Flèche Ardennaise
Development Team 03 mei '25
1/1 Stavelot › Stavelot 174km
lu Festival Elsy Jacobs à Luxembourg
WorldTeam Women 04 mei '25
1/1 Cessange › Cessange 121km
es Vuelta España Femenina by Carrefour.es
WorldTeam Women 04 mei '25 - 10 mei '25
1/7 Barcelona › Barcelona 8km
2/7 Molins de Rei › Sant Boi de Llobregat 99km
3/7 Barbastro › Huesca 132km
it Giro d'Italia
WorldTeam Men 09 mei '25 - 01 jun '25
1/21 Durrës › Tirana 164km
2/21 Tirana › Tirana 13km
3/21 Vlorë › Vlorë 160km
Recept: Pizza di Giro Donne

Recept: Pizza di Giro Donne

De Giro d’Italia Donne is in volle gang en wij nemen je mee naar Italië, het land van de pizza. Bekijk hier het recept van onze Performance Chefs.

Pizza is een favoriet Italiaans gerrecht van velen. Vanwege de grote hoeveelheid koolhydraten in pizza kunnen de rensters hiermee hun benodigde energie aanvullen. Overigens is het altijd belangrijk om je koolhydraten aan te vullen, of je nou de Giro fietst of deze trouw vanaf de bank volgt.

Om de pizza voor onze atleten Foodcoach-proof te houden serveren wij een aangepast recept: Pizza di Giro Donne. De gebruikelijke tomatensaus en mozzarella zijn in dit recept vervangen door meer eiwitrijke producten om het herstel nog verder te bevorderen. Met onderstaand recept kan jij net als onze renners opgaan in de Italiaanse sferen.

Buon appetito!

Witte pompoen-sportpizza

Ingrediënten voor 1 pizza

  • 100 gram pompoen
  • 1 tl honing
  • 120 gram pizzadeeg
  • 60 gram filodeeg
  • 70 gram ricotta
  • Peper en zout
  • Verse tijm
  • 30 gram champignons
  • ¼ rode ui
  • Een paar zwarte olijven
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes van 1,5 bij 1,5 centimeter. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met honing. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verlaag de temperatuur van de oven tot 190°.
  4. Verdeel het pizzadeeg en bedek met een gelijkmatige laag filodeeg. Verdeel de ricotta over de filodeegkorst en breng op smaak met zout, peper en wat verse tijmblaadjes.
  5. Neem de pompoenblokjes, gesneden champignons, gesneden rode ui en zwarte olijven en verdeel deze over de pizza.
  6. Breng op smaak met nog wat peper en zout en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
  7. Bak 20 minuten in de oven.
 / 

Gerelateerde updates