es La Vuelta Ciclista a España
WorldTeam Men 23 aug '25 - 14 sep '25
22/21 Alalpardo › Madrid 108km
fr Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche
WorldTeam Women 09 sep '25 - 14 sep '25
5/6 Mende › Le Mont Lozère 125km
6/6 Beauchastel › Privas 100km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
WorldTeam Men 14 sep '25
1/1 Montréal › Montréal 209km
fr La Choralis Fourmies Féminine
WorldTeam Women 14 sep '25
1/1 Fourmies › Fourmies 123km
be GP Rik Van Looy
Development Team 14 sep '25
1/1 Westerlo › Herentals 185km
be Grand Prix de Wallonie Dames
WorldTeam Women 17 sep '25
1/1 Soiron › Namur 128km
sk Okolo Slovenska / Tour de Slovaquie
WorldTeam Men 17 sep '25 - 21 sep '25
1/5 Bardejov › Bardejov 141km
2/5 Svidník › Košice 169km
3/5 Kežmarok › Banská Bystrica 191km
be Kampioenschap van Vlaanderen
WorldTeam Men 19 sep '25
1/1 Koolskamp › Koolskamp 180km
Recept: Recovery yoghurt mango-ijs met krokante meringue

Recept: Recovery yoghurt mango-ijs met krokante meringue

Voor topsporters is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Zo ook voor onze acht renners gedurende de Tour de France. Sportieve prestaties worden immers nooit bereikt zonder de juiste voeding. In dit artikel delen we een eerste recept, gemaakt door foodcoaches Remco Henkes en Franka van Hulten. Vandaag op het Jumbo-foodmenu: Recovery ijs!

Onze renners streden voor wat ze waard waren in de eerste tijdrit van de Tour de France. Nadat ze diep moesten gaan, wachtte er na de finish een fijne beloning op hen. Foodcoach Remco had namelijk een herstelijsje bereid.

Recovery yoghurt mango ice-cream met krokante merenque

De Ingrediënten van het recovery ijsje:

  • 150 gram Lindahl skyr mango passievrucht 
  • 110 gram diepvries mango (Jumbo) 
  • 200 gram halfvolle yoghurt 
  • 30 gram honing 
  • 45 gram la-place-meringue-met-frambozensmaak

Zo konden Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Matteo Jorgenson en de anderen genieten van een heerlijk ijsje en tegelijk herstellen van hun lichamelijke inspanningen. 

Bereidingswijze:

  • Pureer de mango in een keukenmachine of met de staafmixer.
  • Voeg de honing, yoghurt en kwark toe en draai alles mooi glad en luchtig.
  • Snij de merenque in blokjes en spatel door de massa. 
  • Doe het geheel in de vriezer en vries aan.

Smakelijk eten!

Gerelateerde updates