es La Vuelta Ciclista a España
WorldTeam Men 23 aug '25 - 14 sep '25
9/21 Alfaro › Estación de Esquí de Valdezcaray 195km
11/21 Parque de la Naturaleza Sendaviva › El Ferial Larra Belagua 175km
12/21 Bilbao › Bilbao 157km
nl Simac Ladies Tour
WorldTeam Women 02 sep '25 - 07 sep '25
1/6 Leuven › Leuven 81km
2/6 Gennep › Gennep 124km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 160km
gb Lloyds Bank Tour of Britain Men
WorldTeam Men 02 sep '25 - 07 sep '25
1/6 Woodbridge › Southwold 161km
2/6 Stowmarket › Stowmarket 169km
3/6 Milton Keynes › Ampthill 122km
cz Okolo jižních Čech / Tour of South Bohemia
Development Team 04 sep '25 - 07 sep '25
1/4 Třeboň › Jemnice 169km
2/4 Nové Hrady › Studená 168km
3/4 Český Krumlov › Horská Kvilda 127km
fr Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche
WorldTeam Women 09 sep '25 - 14 sep '25
1/6 Laudun-l’Ardoise › Laudun-l’Ardoise 127km
2/6 Saint-Rambert-d'Albon › Saint-Donat-sur-l'Herbasse 113km
3/6 Avignon › Pernes-les-Fontaines 119km
ca Grand Prix Cycliste de Québec
WorldTeam Men 12 sep '25
1/1 Québec › Québec 219km
ca Grand Prix Cycliste de Montréal
WorldTeam Men 14 sep '25
1/1
fr La Choralis Fourmies Féminine
WorldTeam Women 14 sep '25
1/1 Fourmies › Fourmies 123km
Recept: Recovery yoghurt mango-ijs met krokante meringue

Recept: Recovery yoghurt mango-ijs met krokante meringue

Voor topsporters is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Zo ook voor onze acht renners gedurende de Tour de France. Sportieve prestaties worden immers nooit bereikt zonder de juiste voeding. In dit artikel delen we een eerste recept, gemaakt door foodcoaches Remco Henkes en Franka van Hulten. Vandaag op het Jumbo-foodmenu: Recovery ijs!

Onze renners streden voor wat ze waard waren in de eerste tijdrit van de Tour de France. Nadat ze diep moesten gaan, wachtte er na de finish een fijne beloning op hen. Foodcoach Remco had namelijk een herstelijsje bereid.

Recovery yoghurt mango ice-cream met krokante merenque

De Ingrediënten van het recovery ijsje:

  • 150 gram Lindahl skyr mango passievrucht 
  • 110 gram diepvries mango (Jumbo) 
  • 200 gram halfvolle yoghurt 
  • 30 gram honing 
  • 45 gram la-place-meringue-met-frambozensmaak

Zo konden Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Matteo Jorgenson en de anderen genieten van een heerlijk ijsje en tegelijk herstellen van hun lichamelijke inspanningen. 

Bereidingswijze:

  • Pureer de mango in een keukenmachine of met de staafmixer.
  • Voeg de honing, yoghurt en kwark toe en draai alles mooi glad en luchtig.
  • Snij de merenque in blokjes en spatel door de massa. 
  • Doe het geheel in de vriezer en vries aan.

Smakelijk eten!

Gerelateerde updates