Recept: Tahini Banana Energy Cakes

Recept: Tahini Banana Energy Cakes

Altijd al willen weten wat onze renners eten op de fiets? Naast de normale sportvoeding van NeverSecond bereiden onze chefs ook vaak extra snacks. De volgende maanden zullen we enkele recepten delen, zodat je de snacks die de renners eten ook zelf thuis kan klaarmaken. Vandaag aan de beurt: Tahini Banana Energy Cakes met NeverSecond energy caffeine gel.

We kunnen erover blijven doorpraten: eten op de fiets. Niet omdat eten nou altijd zo ‘leuk’ is. Want, geloof ons, vijf uur lang gels wegwerken op de fiets is heus niet altijd ‘leuk’. Maar wel omdat het belangrijk is om de energie aan te vullen om te kunnen blijven presteren op het hoogste niveau.

Hoeveel onze renner gemiddeld eet op de fiets in koers? Dat varieert, maar komt al snel neer op negentig gram koolhydraten per uur. Wanneer je dit vertaalt naar producten kom je uit op drie producten per uur (dit is inclusief isotone drank) en dus wel een stuk of vijftien (!?) producten per etappe in een grote ronde. Hoewel de sportvoeding van NeverSecond graag gebruikt wordt door onze renners, is afwisseling voor de meeste atleten zeer welkom om het vele eten aangenaam te maken en het vol te blijven te houden.

Een uitdagende taak voor onze chefs en soigneurs dus! Met veel liefde worden er elke dag weer extra producten bereid die naast de reguliere sportvoeding in de achterzakjes van onze renners verdwijnen. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de rijstcakes of puddingbroodjes die met kleine aanpassingen en variaties al lange tijd succesvol worden gebruikt. Maar dankzij onze creatieve chefs ontstaat er zo nu en dan weer een nieuwe snack die bijdraagt aan de energievoorziening én het plezier van de renner.

Vandaag lichten we een van deze nieuwe snacks uit: Tahini Banana Energy Cakes (met hierin de NeverSecond energy caffeine gel #winwin). Of je dit zelf thuis ook kan maken? Absoluut! Onze performance chef Karin heeft haar recept voor je uitgeschreven.

Ingrediënten voor 6 cakes

40 gram organische Tahini

1 NeverSecond C30+ energy gel espresso (60ml)

50 gram organische rietsuiker

Vanilla aroma

80 gram banaan

20 gram (plantaardige) zachte boter

Snufje zout

Sap van 1 citroen

80 gram meel naar keuze

10 gram bakpoeder

Topping:

6 plakjes banaan

2 eetlepels geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een kom de tahini, NeverSecond C30+ espresso gel, rietsuiker, vanilla aroma, banaan, (plantaardige) zachte boter, zout en citroensap tot een glad mengsel.
  3. Zeef bloem en bakpoeder boven op het tahini-banaanmengsel en meng het met een spatel door elkaar.
  4. Verdeel het cakemengsel over 6 kleine siliconen cakevormpjes (of 1 middelgrote cakevorm).
  5. Versier elke cake met een plakje banaan en geraspte kokos.
  6. Bak ±20 minuten tot de cake goudbruin is. Als een tandenstoker die in de binnenkant van een cakeje wordt gestoken er schoon uitkomt, zijn ze klaar.
  7. Laat afkoelen, pak in en neem mee!

Fuel your ride, fuel your passion. Science first - Neversecond!

Voedingswaarde
Een portie bevat 185 kcal | 30 g CHO | 3,5 g eiwitten | 5,5 g vet | 1,5 g vezels (12,5 mg cafeïne)

Gerelateerde updates