es La Vuelta Ciclista a España
WorldTeam Men 23 aug '25 - 14 sep '25
5/21 Figueres › Figueres 24km
6/21 Olot › Pal. Andorra 170km
7/21 Andorra la Vella › Cerler. Huesca La Magia 188km
fr Kreiz Breizh Elites Féminin
WorldTeam Women 28 aug '25
1/1 Pontrieux › Callac 137km
fr Classic Lorient Agglomération - CERATIZIT
WorldTeam Women 30 aug '25
1/1 Plouay › Plouay 165km
fr Bretagne Classic - Ouest-France
WorldTeam Men 31 aug '25
1/1 Plouay › Plouay 261km
nl Simac Ladies Tour
WorldTeam Women 02 sep '25 - 07 sep '25
1/6 Leuven › Leuven 81km
2/6 Gennep › Gennep 124km
3/6 Zeewolde › Zeewolde 160km
gb Lloyds Bank Tour of Britain Men
WorldTeam Men 02 sep '25 - 07 sep '25
1/6 Woodbridge › Southwold 161km
2/6 Stowmarket › Stowmarket 169km
3/6 Milton Keynes › Ampthill 122km
cz Okolo jižních Čech / Tour of South Bohemia
Development Team 04 sep '25 - 07 sep '25
1/4 Etappe 1
2/4 Etappe 2
3/4 Etappe 3
fr Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche
WorldTeam Women 09 sep '25 - 14 sep '25
1/6 Laudun-l’Ardoise › Laudun-l’Ardoise 127km
2/6 Saint-Rambert-d'Albon › Saint-Donat-sur-l'Herbasse 113km
3/6 Avignon › Pernes-les-Fontaines 119km
Tirami-cycling-su: een toetje met koffie in de hoofdrol

Tirami-cycling-su: een toetje met koffie in de hoofdrol

Het is vandaag de perfecte dag om een van onze favoriete toetjes te delen. Koffie speelt daarin de hoofdrol! Op 1 oktober is het namelijk de Dag van de Koffie. Leuk om te maken en heerlijk om te eten: de tirami-cycling-su.

Ingrediënten (10 personen)

4 kopjes espresso of 2 koppen koffie

800 gram high protein chocolade pudding

100 gram FrieslandCampina Whey vanille

350 gram kippeneiwit

350 gram lange vingers

1 vanillestokje

100 gram vanillesuiker

150 gram rietsuiker

200 gram Alpro Dessert Vanille

10 gram cacaopoeder

20 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Zet vier kopjes espresso of twee koppen koffie. Roer de rietsuiker door de koffie tot het opgelost is. Zet het aan de kant zodat het kan afkoelen.

2. Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf in een vetvrije kom.

3. Schud in een bidon de whey met een scheutje water tot een klontloos geheel. Meng dit goed door de Alpro Dessert Vanille.

4. Snijd het vanillestokje in tweeën. Schraap het vanillemerg uit de halve stokjes en roer dit ook door het vanille-wheymengsel.

5. Spatel nu het vanille-wheymengsel rustig door de opgeklopte eiwitten. Het is de bedoeling dat het geheel (iets) in volume afneemt.

6. Neem een schaal en doop de lange vingers een voor een in de koffie. Maak in de schaal op de bodem een eerste laag van een pak lange vingers.

7. Schep de helft van het vanille-wheymengsel over de lange vingers en strijk het glad.

8. Verdeel de chocolade pudding over het vanille-wheymengsel.

9. Maak nu een tweede laag van een pak in koffie gedoopte lange vingers.

10. Schep de het resterende vanille-wheymengsel over de lange vingers en strijk dit glad.

11. Bak het amandelschaafsel kort goudbruin in een steelpan zonder olie.

12. Stooi de cacao over de vanille-wheylaag en garneer met de amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

"Laat de tirami-cycling-su minstens vier uur rusten in de koelkast. Of een dag van te voren maken: nog beter!"

Performance Chef Karin Lambrechtse

Gerelateerde updates