Powered by
fr Le Tour de Bretagne Cycliste
Development Team 25 apr '25 - 01 mei '25
6/7 Missillac › Le Pertre 179km
7/7 Landébia › Plancoët 159km
ch Tour de Romandie
WorldTeam Men 29 apr '25 - 04 mei '25
2/6 Münchenstein › Fribourg 194km
3/6 La Grande Béroche › La Grande Béroche 157km
4/6 Cossonay › Cossonay 183km
de Eschborn-Frankfurt U23
Development Team 01 mei '25
1/1 Eschborn › Frankfurt am Main 129km
lu Festival Elsy Jacobs à Garnich
WorldTeam Women 03 mei '25
1/1 Garnich › Garnich 112km
be Flèche Ardennaise
Development Team 03 mei '25
1/1 Stavelot › Stavelot 174km
lu Festival Elsy Jacobs à Luxembourg
WorldTeam Women 04 mei '25
1/1 Cessange › Cessange 121km
es Vuelta España Femenina by Carrefour.es
WorldTeam Women 04 mei '25 - 10 mei '25
1/7 Barcelona › Barcelona 8km
2/7 Molins de Rei › Sant Boi de Llobregat 99km
3/7 Barbastro › Huesca 132km
it Giro d'Italia
WorldTeam Men 09 mei '25 - 01 jun '25
1/21 Durrës › Tirana 164km
2/21 Tirana › Tirana 13km
3/21 Vlorë › Vlorë 160km
Tirami-cycling-su: een toetje met koffie in de hoofdrol

Tirami-cycling-su: een toetje met koffie in de hoofdrol

Het is vandaag de perfecte dag om een van onze favoriete toetjes te delen. Koffie speelt daarin de hoofdrol! Op 1 oktober is het namelijk de Dag van de Koffie. Leuk om te maken en heerlijk om te eten: de tirami-cycling-su.

Ingrediënten (10 personen)

4 kopjes espresso of 2 koppen koffie

800 gram high protein chocolade pudding

100 gram FrieslandCampina Whey vanille

350 gram kippeneiwit

350 gram lange vingers

1 vanillestokje

100 gram vanillesuiker

150 gram rietsuiker

200 gram Alpro Dessert Vanille

10 gram cacaopoeder

20 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Zet vier kopjes espresso of twee koppen koffie. Roer de rietsuiker door de koffie tot het opgelost is. Zet het aan de kant zodat het kan afkoelen.

2. Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf in een vetvrije kom.

3. Schud in een bidon de whey met een scheutje water tot een klontloos geheel. Meng dit goed door de Alpro Dessert Vanille.

4. Snijd het vanillestokje in tweeën. Schraap het vanillemerg uit de halve stokjes en roer dit ook door het vanille-wheymengsel.

5. Spatel nu het vanille-wheymengsel rustig door de opgeklopte eiwitten. Het is de bedoeling dat het geheel (iets) in volume afneemt.

6. Neem een schaal en doop de lange vingers een voor een in de koffie. Maak in de schaal op de bodem een eerste laag van een pak lange vingers.

7. Schep de helft van het vanille-wheymengsel over de lange vingers en strijk het glad.

8. Verdeel de chocolade pudding over het vanille-wheymengsel.

9. Maak nu een tweede laag van een pak in koffie gedoopte lange vingers.

10. Schep de het resterende vanille-wheymengsel over de lange vingers en strijk dit glad.

11. Bak het amandelschaafsel kort goudbruin in een steelpan zonder olie.

12. Stooi de cacao over de vanille-wheylaag en garneer met de amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

"Laat de tirami-cycling-su minstens vier uur rusten in de koelkast. Of een dag van te voren maken: nog beter!"

Performance Chef Karin Lambrechtse

Gerelateerde updates