Powered by
fr Le Tour de Bretagne Cycliste
Development Team 25 apr '25 - 01 mei '25
6/7 Missillac › Le Pertre 179km
7/7 Landébia › Plancoët 159km
ch Tour de Romandie
WorldTeam Men 29 apr '25 - 04 mei '25
2/6 Münchenstein › Fribourg 194km
3/6 La Grande Béroche › La Grande Béroche 157km
4/6 Cossonay › Cossonay 183km
de Eschborn-Frankfurt U23
Development Team 01 mei '25
1/1 Eschborn › Frankfurt am Main 129km
lu Festival Elsy Jacobs à Garnich
WorldTeam Women 03 mei '25
1/1 Garnich › Garnich 112km
be Flèche Ardennaise
Development Team 03 mei '25
1/1 Stavelot › Stavelot 174km
lu Festival Elsy Jacobs à Luxembourg
WorldTeam Women 04 mei '25
1/1 Cessange › Cessange 121km
es Vuelta España Femenina by Carrefour.es
WorldTeam Women 04 mei '25 - 10 mei '25
1/7 Barcelona › Barcelona 8km
2/7 Molins de Rei › Sant Boi de Llobregat 99km
3/7 Barbastro › Huesca 132km
it Giro d'Italia
WorldTeam Men 09 mei '25 - 01 jun '25
1/21 Durrës › Tirana 164km
2/21 Tirana › Tirana 13km
3/21 Vlorë › Vlorë 160km
Valentijnsrecept: rode hart(ige) bietenburgers

Valentijnsrecept: rode hart(ige) bietenburgers

Liefde gaat door de maag en met deze rode hart(ige) bietenburger van onze Performance Chef Remco al helemaal. Het recept is geproefd én goedgekeurd door onze renners in de Ronde van Valencia. Wie verras jij met deze liefdesburger op Valentijnsdag?

Ingrediënten voor vier burgers

150 gram grove biologische havermout

500 gram gekookte biologische bietjes

1 stuk rode ui

1 teen knoflook

50 gram eiwit van verse eitjes

1 takje rozemarijn

125 gram geraspte jonge kaas

Olijfolie

Zout en peper

Ingrediënten voor mierikswortelcrème

125 gram crème fraiche

50 gram mayonaise

50 gram mierikswortel

Citroensap

Zout en peper

Benodigdheden

Keukenmachine

Knoflookpers

Bakpapier

Mengkom

Hartjesbakvorm

Werkwijze

  • Rooster de havermout in een droge koekenpan zodat deze licht begint te kleuren.
  • Laat afkoelen en verdeel de hoeveelheid over drie bakjes.
  • Houd een deel grof, draai een deel fijn in een keukenmachine en draai een deel kort in een keukenmachine zodat deze nog wel structuur behoudt.
  • Snij de rode ui in fijne brunoise, hak de rozemarijn fijn en pers de knoflook.
  • Fruit dit samen aan in een pan met een beetje olijfolie en laat afkoelen.
  • Rasp de gekookte bietjes in reepjes en laat uitlekken op een zeef.
  • Doe de bietjes in een mengkom en voeg alle havermout toe, het uienmengsel en het eiwit. Voeg zout en peper toe naar smaak en meng het geheel zodat het een mooie gemengde massa wordt. Voeg dan de kaas toe en meng nogmaals door.
  • Vervolgens kun je nu de burgers gaan maken. Voor een mooie hartjesburger kun je een hartjesbakvorm gebruiken.
  • Maak deze burgers op een plateau met bakpapier eronder en laat de vormen opstijven in de koelkast.
  • Na een uur kan je de burgers garen in een voorverwarmde oven van 160 graden. In tien tot vijftien minuten zijn deze burgers gaar. Je kan de burgers nog even na roosteren in een koekenpan of grillen op de barbecue.

Mierikswortel crème:

Klop de crème fraiche op samen met sap van een halve citroen, mierikswortel, mayonaise en zout en peper, zet koud en serveer deze bij de burger

Serveersuggesties:

Serveer de burger op een Jumbo Triangels meergranenbol samen met mierikswortelcrème en rucola of met een lekkere stroop zoals Aceto Balsamico di Modena van La Place.

Gerelateerde updates