Benoot is na sterk openingsweekend klaar voor Italiaanse koersen

Benoot is na sterk openingsweekend klaar voor Italiaanse koersen

Tiesj Benoot heeft bij zijn debuut voor Team Jumbo-Visma direct een sterke indruk achtergelaten. Om een vervolg te breien aan zijn goed Vlaams openingsweekend trekt de 27-jarige Belg richting Italië. Zaterdag 5 maart staat Strade Bianche op het programma. Daarna volgt van 7 tot en met 13 maart Tirreno-Adriatico, waar ook Jonas Vingegaard aan de start staat.

Benoot reed vorig weekend voor het eerst in de zwart-gele tenue van Team Jumbo-Visma en toonde zich meteen. Hij trok een paar keer goed ten aanval. “Ik hou een zeer fijn gevoel over aan mijn eerste wedstrijden voor het team. Je kunt goed trainen en je goed voelen op stage, maar het is toch belangrijk om dat ook bevestigd te zien in koers. Ondanks het feit dat ik vrij laat bij de ploeg gekomen ben, is mijn voorbereiding heel vlot verlopen. De hoogtestage in Tenerife heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. De sfeer was daar uitstekend en we zijn met de ploeg ook al goed op elkaar afgestemd. Die goede mechanismen hebben we meegenomen naar de wedstrijden. Dat was mooi om te zien en geeft me vertrouwen voor wat volgt.”

"Ik ga voor een zo hoog mogelijke notering in de Strade Bianche."

Tiesj Benoot

			© Benoot's victory at Strade Bianche (2018)
© Benoot's victory at Strade Bianche (2018)

En wat volgt voor de Belg is Strade Bianche, waar hij in 2018 won. “Strade is een speciale koers voor mij. Ik behaalde er mijn eerste profzege en tot op heden blijft dat ook mijn mooiste overwinning. Voor de rest heb ik er ook altijd al goed gereden en haalde ik er bijna altijd de finale. Ik ga ook gewoon heel graag naar Italië om wedstrijden te rijden en zeker naar Toscane. Het is een mooie streek met veel lekker eten en drinken. Ik trek ook nu weer met een goed gevoel naar daar. Strade is wel het soort wedstrijd waar vooral ongeluk een beslissende factor kan zijn. Maar voor de rest sta ik met veel vertrouwen aan de start, want ook de ploeg is heel goed. Ik ga voor een zo hoog mogelijke notering.”

Daarna zal Benoot ook de Tirreno rijden. “Vroeger ben ik daar wel eens voor een goed klassement gegaan, maar dat is nu niet de bedoeling. Met Jonas hebben we een kopman die al bewezen heeft dat hij goed is. Ik wil hem vooral zo goed mogelijk ondersteunen. Daarnaast kan ik de Tirreno ook gebruiken om nog aan die laatste procenten te werken richting de rest van het klassieke voorjaar.”

			© Jonas Vingegaard won the Drôme Classic last weekend
© Jonas Vingegaard won the Drôme Classic last weekend

Strade Bianche staat bekend om haar iconische ‘witte wegen’. Het parcours is bochtig en golvend. Na 184 kilometer ligt de finish op het Piazzo del Campo in Siena. Naast Benoot zullen ook Sepp Kuss, Robert Gesink, Koen Bouwman, Timo Roosen en Milan Vader hun opwachting maken in de Italiaanse klassieker. Tom Dumoulin is niet fit en verschijnt niet aan de start.

Tirreno-Adriatico bestaat uit zeven etappes: eerst een individuele tijdrit, twee vlakke etappes, drie heuvelachtige etappes en één echte bergetappe. Jonas Vingegaard start als kopman en krijgt er het gezelschap van Tiesj Benoot, Sepp Kuss, Jos van Emden, Tosh Van der Sande, Olav Kooij en Edoardo Affini.

Selectie Strade Bianche

Tiesj Benoot

Sepp Kuss

Robert Gesink

Koen Bouwman

Timo Roosen

Milan Vader

Selectie Tirreno-Adriatico

Jonas Vingegaard

Koen Bouwman

Sepp Kuss

Jos van Emden

Tosh Van der Sande

Olav Kooij

Edoardo Affini

Gerelateerde updates