Bouwman wil in Ronde van Romandië puntjes op de i zetten richting Giro

Bouwman wil in Ronde van Romandië puntjes op de i zetten richting Giro

Met de Ronde van Romandië staat voor Team Visma | Lease a Bike de laatste voorbereidingswedstrijd voor de Giro d’Italia voor de deur. In de Zwitserse rittenkoers, die begint op dinsdag 23 april en eindigt op zondag 28 april, hoopt de geel-zwarte brigade zich te mengen in de strijd om de ritzeges. Koen Bouwman gebruikt de wedstrijd om de puntjes op de i te zetten richting de Giro.

Bouwman is net terug van een hoogtestage in Tenerife, waar hij de afgelopen drie weken met enkele teamgenoten verbleef. Op het Canarische eiland kreeg hij te horen dat hij als vervanger van Wilco Kelderman naar de Giro mag. "Voor Wilco is het natuurlijk heel erg balen dat hij niet op tijd hersteld is, maar voor mijzelf is het supermooi om weer naar Italië te gaan. De Giro is een van de mooiste wedstrijden die ik ooit heb gereden, dus ik kijk er heel erg naar uit om er weer bij te zijn."

Ter voorbereiding op de eerste grote ronde van het seizoen neemt Bouwman deel aan de Ronde van Romandië. In de zesdaagse rittenkoers hoopt hij in vorm te geraken voor de Giro. "Aanvankelijk zou deze wedstrijd een van mijn grotere doelen zijn geweest, maar nu ik de Giro rijd, hebben we wat veranderingen doorgevoerd in mijn trainingsschema. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik topfit aan de start verschijn in Romandië en in de laatste week van de Giro niks meer waard ben."

"Het zou mooi zijn als we met de ploeg korte uitslagen kunnen rijden."

Koen Bouwman

Bouwman verwacht dat de vluchters weinig kansen krijgen in de 77e editie van de Ronde van Romandië. De etappekoers telt dit jaar twee chrono’s, twee vlakkere ritten en twee etappes met aankomst bergop. "Het zou mooi zijn als we met de ploeg korte uitslagen kunnen rijden. Met Tim van Dijke hebben we een snelle man die de heuvels over kan komen en daarnaast gaan we kijken of we met Jan Tratnik een goed klassement kunnen rijden."

Voor Bouwman wordt het zijn eerste wedstrijd sinds zijn overwinning in de wielerweek van Coppi e Bartali. De Achterhoeker greep in de derde rit de macht en zag zijn leidende positie in het klassement niet meer in gevaar komen. “Een wedstrijd winnen, is supermooi. In het hedendaagse wielrennen worden de prijzen door een klein groepje verdeeld, dus dan is het fijn als je zelf een koersje mee kan pakken”, aldus Bouwman, die zijn vizier inmiddels heeft gericht op Romandië. “Ik heb zin om weer te racen.”

Naast Bouwman, Van Dijke en Tratnik bestaat de zevenkoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike uit Bart Lemmen, Robert Gesink, Johannes Staune-Mittet en Julien Vermote.

Gerelateerde updates