Debutanten Van Agt en Boven kijken uit naar Omloop het Nieuwsblad

Debutanten Van Agt en Boven kijken uit naar Omloop het Nieuwsblad

De Omloop het Nieuwsblad markeert zaterdag ook voor Team Visma | Lease a Bike Women de start van het wielerseizoen in wielerland België. Eva van Agt en ploegleider Jan Boven blikken vooruit op wat voor beiden hun eerste Omloop het Nieuwsblad voor vrouwen wordt.

Van Agt maakt, na een lange voorbereiding, in de voorjaarsklassieker haar seizoensdebuut voor de ploeg. “Ik heb me samen met het team goed kunnen voorbereiden op mijn eerste wedstrijd. We hebben drie mooie trainingskampen in Spanje achter de rug en ik ben erg dankbaar dat dit allemaal gefaciliteerd wordt. Ondanks dat het een winter was met ups en downs, ben ik helemaal klaar om mijn seizoen te beginnen.”

“Ik koers graag aanvallend, dus mijn doel is om in een kansrijke ontsnapping te zitten”, gaat Van Agt verder. “Maar bovenal wil ik er samen met het team alles aan doen om een zo goed mogelijke situatie voor Marianne Vos te creëren. Iedereen heeft in de afgelopen weken namelijk kunnen zien dat zij in heel goede vorm verkeert.”

"Ik hou van de hectiek van de Vlaamse voorjaarsklassiekers"

Eva van Agt

De 26-jarige renster – die zaterdag haar tweede seizoen voor de ploeg aanvangt – staat voor het eerst aan de start in de Belgische voorjaarsklassieker. “Ik hou van de hectiek van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Verder heeft de koers natuurlijk een rijke historie en met name de start van de wedstrijd in ’t Kuipke is bijzonder. Het feit dat het de openingswedstrijd van het voorjaar is, brengt absoluut ook iets speciaals.”

“De voorbereiding op de eerste klassieker van het jaar is goed verlopen”, vult ploegleider Boven aan. “De meeste rensters hebben al gekoerst en mooie resultaten laten zien in Australië en Spanje. Het is jammer dat Anna Henderson niet kan starten vanwege haar val. Gelukkig heeft Vos al mooie dingen laten zien in Valencia, waardoor we er vertrouwen in hebben dat ze de rol van Anna goed kan overnemen.”

Team Visma | Lease a Bike Women wil zich komend voorjaar laten zien in de klassiekers, met als hoofddoel een podiumplaats in een klassieker. Boven: “Deze wedstrijd is een belangrijk onderdeel in de voorbereiding op de twee monumenten: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dit is de eerste keer dat we in deze samenstelling gaan rijden. De kern van deze samenstelling zal ook de overige klassiekers rijden. Het is dus meteen een mooie kans om verschillende rolverdelingen uit te proberen.”

"Ik vind het een beetje spannend, maar ik kijk er ook ontzettend naar uit"

Jan Boven

Boven – die voorheen actief was bij de mannentak van de ploeg – maakt zaterdag zijn debuut als ploegleider bij een wegkoers bij de vrouwen. “Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Ik kan goed met de meiden opschieten, en heb al veel leuke momenten met ze meegemaakt. Ik vind het een beetje spannend, maar ik kijk er ook ontzettend naar uit.”

Naast Van Agt, maken ook Marianne Vos, Nienke Veenhoven, Linda Riedmann, Lieke Nooijen en Sophie von Berswordt-Wallrabe deel uit van de zeskoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike Women.

Gerelateerde updates