Kooij speerpunt van Team Jumbo-Visma in Renewi Tour

Kooij speerpunt van Team Jumbo-Visma in Renewi Tour

Na een afwezigheid van een jaar is de Renewi Tour, die voorheen door het leven ging als de Benelux Tour, weer terug op de kalender. Team Jumbo-Visma neemt van woensdag 23 augustus tot en met zondag 27 augustus deel aan de vijfdaagse rittenkoers en hoopt met Olav Kooij een gooi te doen naar ritzeges.

De Renewi Tour bestaat dit jaar uit twee vlakke etappes, twee heuvelritten en een individuele tijdrit. De 13,6 kilometer lange tijdrit in het Zeeuwse Sluis vindt al op de tweede dag plaats. "Daar zullen meteen al grote tijdverschillen ontstaan", veronderstelt ploegleider Arthur van Dongen. "En anders komen die er vrijdag wel als de renners over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg moeten."

Met een aantal bekende kuitenbijters uit het voorjaar is de derde rit tussen Aalter en Geraardsbergen tevens de zwaarste uit deze editie van de Renewi Tour. Op zaterdag volgt nog een vlakke etappe, waarna de slotrit wederom voor de heuvelspecialisten is. "Zowel de derde als de vijfde rit wordt heel pittig. Ik verwacht dat we beide dagen een attractieve en harde koers te zien gaan krijgen", aldus Van Dongen.

Team Jumbo-Visma mikt in eerste instantie op ritzeges met Kooij, die dit seizoen al acht overwinningen boekte. Volgens Van Dongen is het niet ondenkbaar dat de jonge Nederlander ook een goed klassement rijdt. "Olav heeft in de ZLM Tour laten zien dat een etappekoers van vijf dagen hem goed ligt", gaat hij verder.

"Natuurlijk mogen we het deelnemersveld van de Renewi Tour niet met de ZLM Tour vergelijken, maar het zou mij niet verbazen als Olav ook in de zwaardere ritten mee kan doen voor een goede klassering. We zullen per dag moeten bekijken hoe hij ervoor staat en anders hebben we met Tobias en Mick nog twee goede renners die we kunnen uitspelen in het klassement. Maar onze prioriteit ligt bij Olav."

Naast Kooij maken ook Edoardo Affini, Tosh Van der Sande, Tobias Foss, Timo Roosen, Jos van Emden en Mick van Dijke deel uit van de zevenkoppige selectie van Team Jumbo-Visma.

Gerelateerde updates