Kraak ambieert goed klassement in Tour of Scandinavia

Kraak ambieert goed klassement in Tour of Scandinavia

Van 23 tot en met 27 augustus staat voor Team Jumbo-Visma Women de Tour of Scandinavia op het programma. Amber Kraak is namens de geel-zwarte formatie de gegadigde om voor een sterke klassementspositie te gaan. De 29-jarige Nederlandse verkeert in goede vorm getuige haar recente zege in La Périgord en reist met een zelfverzekerd gevoel af naar de vijfdaagse wedstrijd in Noord-Europa.

“Het was fijn om even thuis te zijn, maar ik kijk er tegelijkertijd naar uit om te koersen in Scandinavië”, vertelt Kraak, die heeft genoten van haar zege in Frankrijk. “Ik wilde La Périgord heel graag winnen, maar dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Het was een minder sterk startveld dan in de Tour de France Femmes avec Zwift, dus ik had van tevoren wel het gevoel dat een zege tot de mogelijkheden behoorde. Gelukkig lukte het ook. Na de tweede koers op zondag, waarin we als team wederom sterk reden, zijn we ter afsluiting samen wat gaan eten. Ik kijk terug op een goed en leuk weekend.”

"De tijdrit op dag vier gaat ook beslissend zijn voor het algemeen klassement."

Amber Kraak

Kraak bewaart ook goede herinneringen aan de Tour of Scandinavia, waarin ze vorig jaar de bergtrui wist te winnen en Marianne Vos naar vier ritzeges gidste. De Nederlandse weet dat het parcours doorgaans selectief is. “De meeste etappes eindigen op een listig criteriumrondje. Daar gaat het vaak heel hard. Voor mij persoonlijk zou een late aanval kunnen werken, al is een kopgroep goed te controleren voor het peloton. De wegen zijn breed en rollen lekker, dus vaak draait het uit op een massasprint.”

“Voor een etappezege liggen er vooral kansen in de tweede rit”, toont Kraak zich strijdlustig. “Daar kan het lonen om op of net na de klim in de finale aanvallend te rijden. Normaal gesproken blijft er een selectief groepje over op de top. Hopelijk kan ik dan meestrijden. De tijdrit op dag vier gaat ook beslissend zijn voor het algemeen klassement. Tot nu gingen mijn races tegen de klok beter dan verwacht, dus ik heb mijn verwachtingen wat naar boven bijgesteld. Hoog eindigen in het algemeen klassement is daarom zeker een doel voor mij.”

Naast Kraak reizen ook Teuntje Beekhuis, Nienke Veenhoven, Carlijn Achtereekte, Maud Oudeman en Kim Cadzow af naar de start in Noorwegen.

Gerelateerde updates