Kruijswijk wil goed gevoel doortrekken naar Ronde van het Baskenland

Kruijswijk wil goed gevoel doortrekken naar Ronde van het Baskenland

Team Jumbo-Visma neemt van maandag 3 tot en met zaterdag 8 april deel aan de Ronde van het Baskenland. Voor Steven Kruijswijk wordt de Spaanse rittenkoers een nieuwe stap in de zoektocht naar zijn beste vorm na een lange revalidatie. Daarnaast hoopt de Nederlander kopman Jonas Vingegaard naar de eindwinst te loodsen.

Kruijswijk heeft niet de leukste periode achter de rug. De 35-jarige renner van Team Jumbo-Visma kwam in de vijftiende etappe van de voorbije Tour de France zwaar ten val, waarbij hij breuken opliep in zijn schouder en sleutelbeen. “Het was een lastige periode. Ik ben een lange tijd buiten strijd geweest. De breuken in mijn schouder en sleutelbeen waren dan ook zeer complex”, zegt hij. “Ook al had ik een goede voorbereiding tijdens de winter, toch miste ik het wedstrijdritme en een bepaalde intensiteit. Dat kwam ik nog tekort in het begin van het seizoen.”

"Stap voor stap toewerken naar mijn beste niveau"

Steven Kruijswijk

Kruijswijk opende zijn seizoen in O Gran Camino en werkte vorige week de Ronde van Catalonië af. “Catalonië was een goede wedstrijd om mezelf te verbeteren. Het was de eerste echt zware wedstrijd sinds mijn val vorig jaar. Het is zaak om nu stap voor stap toe te werken naar mijn beste niveau. Ik pikte de draad meteen goed op en ik ben blij dat ik Primoz kon bijstaan voor zijn klassementswinst. Mijn vorm verbeterde ook met de dag.”

In het Baskenland staat Kruijswijk met twee doelen aan de start. “Het grote doel is natuurlijk om eindwinst te behalen met Jonas. Ik zal hem daarin zo goed mogelijk proberen te ondersteunen. Ik denk dat hij aankomende week nog sterker gaat zijn dan hij al was in Parijs-Nice. Persoonlijk wil ik een zo goed mogelijk niveau halen. Op die manier kan ik opnieuw stappen zetten voor wat nog komt dit seizoen.”

Naast Kruijswijk bestaat Team Jumbo-Visma’s selectie voor de Ronde van het Baskenland uit Jonas Vingegaard, Rohan Dennis, Attila Valter, Gijs Leemreize, Sam Oomen en Lennard Hofstede.

Gerelateerde updates