Kuss hunkert naar seizoenstart in UAE Tour

Kuss hunkert naar seizoenstart in UAE Tour

Met onder anderen Sepp Kuss zakt Team Jumbo-Visma af naar de UAE Tour. In het Midden-Oosten wordt van maandag tot en met zondag de tweede etappekoers van de World Tour van dit seizoen verreden. Kuss maakt na een trainingsperiode in Colombia zijn seizoensdebuut in de Verenigde Arabische Emiraten.

De UAE Tour is toe aan pas zijn vijfde editie. De koers zag het levenslicht in 2019. In dat jaar won Primoz Roglic een etappe en het eindklassement. Daarnaast triomfeerde Team Jumbo-Visma in de ploegentijdrit, een discipline die ook dit jaar weer deel uit maakt van de wedstrijd.

Kuss bracht de afgelopen periode door in het Zuid-Amerikaanse Colombia. “Daar heb ik de laatste weken de puntjes op de i gezet. Ik heb er geschaafd aan mijn vorm. Iedere dag was weer een nieuw en gaaf avontuur. In elke bocht, op iedere top en in elke vallei was te merken hoe prachtig het landschap daar is. Rondrijden en de wereld ontdekken, dat is precies waarom ik ooit ben begonnen met fietsen”, zo vertelt Kuss zichtbaar geroerd.

“Maar nu ben ik ook meer dan klaar om mijn seizoen in wedstrijdverband te starten”, zo gaat de 28-jarige Amerikaan verder. “Het is de tweede keer dat ik de UAE Tour ga rijden. Het is een mooie wedstrijd met een zeer divers parcours.”

Met die woorden slaat Kuss de spreekwoordelijke spijker op zijn kop. In de zeven etappes die de koers rijk is gaan de renners zowel sprinten, klimmen als tijdrijden. De wedstrijd begint op maandag met een rit voor de snelle mannen. Op dinsdag volgt de ploegentijdrit, waarna het op woensdag tijd is voor de beklimming naar Jebel Jais, de twintig kilometer lange klim waar Jonas Vingegaard zich twee jaar geleden de beste toonde. Etappe vier, vijf en zes lijken een kolfje naar de hand van de sprinters, waarna op de slotdag nog een keer geklommen wordt naar de top van Jebel Hafeet.

“We staan met een sterk en uitgebalanceerd team aan het vertrek”, zo omschrijft Kuss de zevenkoppige selectie van Team Jumbo-Visma. “In de persoon van Olav Kooij willen we in de sprintritten een gooi doen naar de dagzege. Ik kijk ernaar uit om samen met Olav te rijden. Hij is een erg getalenteerde renner, dat staat natuurlijk buiten kijf. Hij heeft de voorbije jaren al mooie resultaten bijeen gefietst en is ook dit jaar weer sterk begonnen.”

"Het motiveert des te meer om met talenten samen koersen te rijden"

Sepp Kuss

Over de bergritten is Kuss eveneens stellig. “Daar kijk ik persoonlijk natuurlijk erg naar uit. Dat komt niet in de laatste plaats omdat ik benieuwd ben hoe het is om samen te rijden met Thomas Gloag. Het doet me deugd om te zien dat de jonge jongens nadrukkelijk hun neus aan het venster steken. Het motiveert des te meer om met deze talenten samen koersen te rijden. We gaan ons uiterste best doen om in de Verenigde Arabische Emiraten een aantal mooie resultaten bijeen te fietsen. Ik kan haast niet wachten om weer een rugnummer op te spelden”, zo sluit Kuss af met hunkering.

Naast Kuss, Kooij en Gloag staan namens Team Jumbo-Visma ook Timo Roosen, Lennard Hofstede, Tosh Van der Sande en Michel Hessmann aan de start.

Gerelateerde updates