Leergierige Gloag trekt met veel energie naar Ronde van Romandië

Leergierige Gloag trekt met veel energie naar Ronde van Romandië

Bezig aan zijn eerste seizoen in de WorldTour kijkt Thomas Gloag zijn ogen uit. In vier maanden reed hij voor het eerst top tien in een eindklassement bij de profs, ging hij op hoogtestage, maar maakte hij ook een vervelende valpartij mee. Dinsdag debuteert hij in de Ronde van Romandië.

Samen met de Giro-selectie van Team Jumbo-Visma verbleef Gloag op hoogte op Tenerife. Hij keerde een kleine week voor de Ronde van Romandië terug. “Een geweldige ervaring”, aldus de 21-jarige Brit. “Ik probeer zoveel mogelijk op te steken van ervaren renners als Primoz Roglic en Robert Gesink. Hun dagelijkse routines, voorbereidingen op trainingen, herstel nadien. Het niveau was ongelooflijk hoog, maar ik heb er echt van genoten. Ik hoop dat ze het heel goed gaan doen in Italië en heb daar veel vertrouwen in.”

Die open en nieuwsgierige blik hanteert hij overal tijdens zijn eerste maanden bij Team Jumbo-Visma. “Deze omgeving geeft me heel veel energie. Het is een heel fijn team met professionals op alle vlakken. Ik kan heel tevreden zijn over mijn start bij de ploeg. Meteen zesde worden in de Ronde van Valencia gaf me direct vertrouwen.”

"Er is een echte bergrit en ik ben benieuwd hoever ik daarin kan komen"

Thomas Gloag

Daarna leverde een valpartij ook een eerste tegenslag op. “Dat was niet geweldig natuurlijk, maar mijn scheenbeen is inmiddels volledig hersteld. Ik kijk uit naar de Ronde van Romandië, waar ik opnieuw hoop te leren. Steven Kruijswijk is een ervaren renner die weet hoe we op bepaalde koerssituaties moeten reageren. Van hem kan ik veel opsteken. Er is een echte bergrit en ik ben benieuwd hoever ik daarin kan komen. Daarnaast heb ik hard gewerkt aan mijn tijdrit. In de toekomst zal ik daar nog veel meer tijd in moeten steken, maar ik ben benieuwd naar de twee tijdritten in deze wedstrijd.”

Naast Gloag verschijnt Team Jumbo-Visma aan de start met Lennard Hofstede, Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Jos van Emden, Gijs Leemreize en Tobias Foss.

Gerelateerde updates