Markus met goed gevoel aan start Amstel Gold Race

Markus met goed gevoel aan start Amstel Gold Race

Komende zondag staat Team Jumbo-Visma Women aan de start van de Amstel Gold Race. De ladies-editie van Nederlands grootste wielerklassieker wordt voor regerend Nederlands kampioene Riejanne Markus extra speciaal. “In rood-wit-blauw koersen in eigen land is ongeëvenaard.”

De 28-jarige Markus werd in 2018 al eens vierde in de Limburgse voorjaarsklassieker. Ze finishte toen op vier seconden van winnaar Chantal van den Broek-Blaak. “De wedstrijd lag en ligt me nog steeds zeer goed. Ik heb er zin in en het gevoel is oké. Ik heb een geslaagde trainingsperiode op hoogte achter de rug, dus we zullen zien of dat beloond wordt komende zondag. Ik hoop natuurlijk het nóg beter te doen dan die vierde plaats van vijf jaar geleden.”

De ladies-editie van de Amstel Gold Race wordt verreden tussen Maastricht en Valkenburg. De rensters leggen in totaal 156 kilometers af en trotseren onderweg zes hellingen. Speerpunt van de wedstrijd is traditiegetrouw de beklimming van de Cauberg op twee kilometer van de streep. “Ik verwacht een mooie, maar zware koers. Ik denk dat SD Worx het initiatief zal nemen, aangezien ze dit seizoen al zo goed gepresteerd hebben. Ik voorspel dan ook een soortgelijk wedstrijdverloop als vorig jaar”, vervolgt Markus.

"In de nationale driekleur de Amstel Gold Race rijden wordt bijzonder"

Riejanne Markus

Voor Markus zal deze editie van de Amstel Gold Race Ladies Edition nog een tikkeltje specialer worden. “Het is altijd fijn om als Nederlandse een wedstrijd van World Tour-niveau op eigen bodem te kunnen rijden. Het is een regio waar ik al heel vaak heb getraind, dus ik ken bijna alle wegen als mijn broekzak”, lacht ze. “Toen ik afgelopen week aan het trainen was, drong tot me door dat het een wedstrijd om te koesteren zal worden. Als Nederlands kampioene in de nationale driekleur de Amstel Gold Race rijden wordt heel bijzonder.”

De Nederlands kampioene hoopt dat het team kan scoren zondag. “Dit voorjaar zaten we vaak echt goed in de wedstrijden. We doen het prima, alleen bleven de absolute topresultaten uit. Het zou mooi zijn als we daar de komende periode verandering in kunnen brengen”, besluit ze.

Naast Markus staan namens Team Jumbo-Visma Women ook Marianne Vos, Amber Kraak, Karlijn Swinkels, Anna Henderson en Coryn Labecki aan de start.

Gerelateerde updates