Account
Powered by
fr Tour de France
World Tour 29 jun '24 - 21 jul '24
17/21 Gruissan › Nîmes 188km
18/21 Saint-Paul-Trois-Châteaux › Superdévoluy 177km
19/21 Gap › Barcelonnette 179km
be Ethias-Tour de Wallonie
World Tour 22 jul '24 - 26 jul '24
1/5 Tournai › Fleurus 179km
2/5 Saint-Ghislain › Ouffet 188km
3/5 Arlon › La Roche-en-Ardenne 192km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 170km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz
2/7 Mysłakowice › Karpacz
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój
Na debuut in Valencia maakt Van Agt haar opwachting in Strade Bianche

Na debuut in Valencia maakt Van Agt haar opwachting in Strade Bianche

Eva van Agt staat zaterdag met Team Jumbo-Visma Women aan het vertrek van Strade Bianche Donne. Twee weken geleden maakte ze haar debuut voor de ploeg in Valencia. In Toscane trapt ze haar klassiekerseizoen af. Van Agt kijkt vol verwachting uit naar de koers die ze vorig jaar nog als amateur voor de televisie keek.

In haar eerste maanden bij de ploeg is de 25-jarige Van Agt naar eigen zeggen heel goed opgevangen door haar ploeggenotes en stafleden. “Er heerst hier een heel open en fijne sfeer. Ik kan zeggen wat ik wil en iedereen staat klaar om mij te helpen.” Dat ondervond ze ook tijdens haar eerste koers in Valencia. “Zo’n eerste keer racen met een nieuw team is altijd wennen, maar het was een heel goede koers om mee te beginnen. Een mooi parcours met brede wegen en een fijn peloton.”

Van Agt geniet van het rijden met ervaren ploegmaten als Riejanne Markus en Coryn Labecki. “In Valencia reed ik in de sprinttrein voor Riejanne. Ze coachte me voortdurend zodat ik positie kon houden in het peloton. Het is gaaf om te merken dat je samen als team een stuk makkelijker kunt opschuiven.”

"De eerste maanden bij deze ploeg zijn heel goed bevallen, iedereen staat klaar om te helpen"

Eva van Agt

Labecki is in Italië de kopvrouw en gaat voor een goede eindklassering. “Coryn rijdt natuurlijk al jaren mee in het peloton. Van haar ervaring kan ik heel veel leren. Parcourskennis is uitermate belangrijk in Strade. De tips die ik krijg van Coryn gaan zeker bijdragen aan het resultaat”, aldus Van Agt.

Op het 136 kilometer lange glooiende parcours van de klassieker krijgt het peloton maar liefst acht gravelstroken voor de kiezen. In totaal rijden de rensters van Team Jumbo-Visma ruim 31 kilometers over de witte wegen in Toscane. Naast de grindwegen staat Strade Bianche bekend om haar venijnige klimmetjes in de finale. Na aankomst op het steile Le Tolfe rijden de rensters richting de finish op het legendarische Piazza del Campo in Siena.

“Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet verwachten zaterdag. Ik ken de koers alleen van televisie. Al die grindwegen leveren doorgaans prachtige beelden op. Eén ding weet ik zeker en dat is dat het superzwaar gaat worden. Ik wil graag bijdragen aan een goede positionering van ons team richting de finale. Het weer gaat een hele bepalende rol spelen dit weekend. Droge of natte gravelstroken vormen een wereld van verschil”, weet Van Agt.

"Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik moet verwachten zaterdag, ik ken de koers alleen van televisie"

Eva van Agt

Amper een jaar geleden maakte de renster haar eerste kilometers in het profpeloton. Dat ze nu al haar eerste klassieker op World Tour-niveau mag rijden is als een droom voor Van Agt. “Een jaar geleden had ik dit nooit durven dromen. Het is echt bizar wat ik allemaal meemaak. Afgelopen zomer al de Tour de France Femmes en nu actief bij zo’n groot team. En dan ook nog eens aan de start van deze topklassieker, heel gaaf!”

Na de koers in Italië gaat de blik van de renster op de Vlaamse eendagskoersen. “Ook daar heb ik nog geen ervaring mee en ik zie ze echt als een uitdaging. Maar ook in de iets minder grote koersen als de Ronde de Mouscron kan ik mezelf goed ontwikkelen. Vervolgens hoop ik aan het einde van het voorjaar het monument Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta te rijden. Dat zijn mijn grote doelen voor dit jaar dat voor mij helemaal in teken staat van leren en ervaring op doen.”

Naast Van Agt staan namens Team Jumbo-Visma Women ook Labecki, Markus, Karlijn Swinkels, Amber Kraak en Teuntje Beekhuis aan de start in Siena.

Gerelateerde updates