Rüegg met Jumbo-Visma Women vol ambitie richting RideLondon

Rüegg met Jumbo-Visma Women vol ambitie richting RideLondon

Aankomend weekend neemt Team Jumbo-Visma Women deel aan de Ford RideLondon Classique. De Britse wedstrijd telt drie etappes in en rondom de Engelse hoofdstad. Het Nederlandse team wenst zichzelf op de voorste rij te tonen aankomend weekend. Zo ook Noemi Rüegg.

De 22-jarige Zwitserse renster rijdt de wedstrijd voor de tweede maal. Verleden jaar gaf ze eveneens act de présence. “Aan de wedstrijd van afgelopen jaar bewaar ik goede herinneringen. Ik kan me nog heugen dat we als team steeds beter in de wedstrijd groeiden. Op dag één was onze sprinttrein nog een chaos. Op de laatste dag liep dat een stuk gestroomlijnder”, vertelt Rüegg.

De Zwitserse reed de voorbije periode heel wat koersen. “Na de Vuelta heb ik een periode van rust ingelast. Dat was ook wel even nodig. Na een week heb ik de training weer hervat en nu ben ik me aan het voorbereiden op het tweede deel van het seizoen. Dat start voor mij dus aankomend weekend met deelname aan Ride London.”

"We willen onszelf tonen"

Noemi Rüegg

De eerste twee etappes kennen een heuvelachtig parcours. Op dag drie is een massasprint nagenoeg onvermijdelijk. Over de doelen voor de wedstrijd is Ruëgg duidelijk. “We willen onszelf tonen. Op dag één en twee leent het parcours zich uitermate voor een vlucht. Daar willen we bij zitten. Als ik voor mezelf spreek, is dat wel een doel. We hebben als team verschillende kaarten om te trekken. Zo hebben we enkele sterke rensters die mee kunnen glippen in een vlucht, maar kunnen we ook gokken op de sprint met Anna Henderson. Wanneer we een etappe winnen of enkele korte resultaten bijeen rijden, denk ik dat deze wedstrijd voor ons is geslaagd”, vertelt Rüegg.

“Tot nu toe zit ik er wel lekker in dit seizoen”, spreekt de renster. “Voor mijn gevoel heb ik weer stappen gemaakt ten opzichte van vorig jaar, in tactisch én fysiek opzicht. Die ontwikkeling stemt me tevreden. In de klassiekers zat ik er in de finale vaak nog goed bij en ook in de Vuelta heb ik mijn arbeid voor het team kunnen verrichten.”

Ruëgg weet al wat haar grote doelen voor de rest van het seizoen zijn. “Ik wil pieken op het EK en WK. Dit jaar rijd ik voor het laatst mee in de beloftencategorie. Daarnaast ga ik voor het eerst de Giro rijden. Daar heb ik heel veel zin in. Laten we de tweede helft van het seizoen aftrappen met enkele mooie uitslagen in de RideLondon Classique.”

Naast Ruëgg en Henderson komen ook Teuntje Beekhuis, Nienke Veenhoven en Carlijn Achtereekte namens Team Jumbo-Visma Women in actie op Britse bodem.

Gerelateerde updates