Team Jumbo-Visma met sterk collectief naar Ronde van Zwitserland

Team Jumbo-Visma met sterk collectief naar Ronde van Zwitserland

Team Jumbo-Visma trekt met een gevarieerde en sterke selectie naar de Ronde van Zwitserland. De achtdaagse rittenkoers wordt van 11 tot en met 18 juni verreden en geldt traditioneel als een voorbereidingskoers op de Tour de France.

De 86e editie van de Ronde van Zwitserland start en eindigt met een individuele tijdrit. Daartussen werkt het peloton zes ritten in lijn af. Naast drie bergritten, waaronder de koninginnenrit met aankomst in La Punt, liggen er ook kansen voor de sprinters na telkens heuvelachtige etappes.

De start van de Ronde van Zwitserland betekent de rentree van Wout van Aert. De 28-jarige Belg treedt er terug in competitie na een trainingsperiode op hoogte. Ploegleider Marc Reef ziet kansen voor een ritzege met zijn kopman. “Het is altijd afwachten hoe de vorm zal zijn na een hoogtestage, maar Wout bewees al meerdere keren dat hij er dan meteen staat. Met hem zullen we zeker kunnen meestrijden om de zege in de ritten die in een sprint eindigen. Daarnaast kan hij deze wedstrijd gebruiken om een nog hoger niveau te bereiken richting de Tour.”

Naast ritzeges met Van Aert streeft Team Jumbo-Visma ook naar een resultaat in het eindklassement met Wilco Kelderman. De klimmer komt voor het eerst in actie na zijn val in Tirreno-Adriatico. “Wilco heeft zich volledig toegespitst op deze ronde. Hij trainde onlangs op hoogte, dus we kunnen spreken van een optimale voorbereiding. Hij is er klaar voor.”

"Kelderman heeft zich volledig toegespitst op deze ronde"

Marc Reef

Met in totaal zo’n 38 tijdritkilometers is deze Ronde van Zwitserland zeer aantrekkelijk voor de specialisten. Tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis ziet de races tegen de klok dan ook als een ideale voorbereiding richting de wereldkampioenschappen in Schotland in augustus. “Rohan eindigde de Giro met een heel goede vorm”, zegt Reef. “In Zwitserland zal hij opnieuw een grote waarde zijn ter ondersteuning van de ploeg. Daarnaast zal hij deze ronde kunnen gebruiken om te zien hoe hij ervoor staat richting de WK-tijdrit. Dat is een groot doel van hem.”

Ook Robert Gesink maakt opnieuw zijn opwachting. De 37-jarige Nederlander miste de Ronde van Italië en de Ronde van Noorwegen wegens gezondheidsproblemen. “Het is fijn dat we opnieuw op Robert kunnen rekenen. De laatste weken heeft hij zijn trainingen kunnen hervatten. Hij zal klaar zijn om de ploeggenoten zo goed mogelijk te ondersteunen”, besluit Reef.

SELECTIE

Wout van Aert

Wilco Kelderman

Rohan Dennis

Robert Gesink

Mick van Dijke

Koen Bouwman

Sam Oomen

Gerelateerde updates