Team Jumbo-Visma met sterk zevental in ‘Koers naar de Zon’

Team Jumbo-Visma met sterk zevental in ‘Koers naar de Zon’

Van 6 maart tot en met 13 maart staat Team Jumbo-Visma aan de start van Parijs-Nice. Onder anderen Primoz Roglic, Wout van Aert en Rohan Dennis geven namens de Nederlandse equipe acte de présence in startplaats Mantes-la-Ville.

Parijs-Nice begint dit jaar met een drietal overwegend vlakke etappes, gevolgd door een tijdrit op dag vier. In de tweede helft van de rittenkoers krijgen de renners volop hoogtemeters voor de kiezen.

Team Jumbo-Visma kende vorig jaar een succesvolle editie van de ‘Koers naar de Zon’, al zorgde het verloop van de laatste etappe voor een deceptie. Roglic wist drie etappes te winnen en leek op weg naar de eindzege, maar valpartijen in de slotetappe gooiden roet in het eten. Dit jaar hoopt Team Jumbo-Visma wederom een gooi te doen naar de eindzege.

"We hebben nog iets recht te zetten in Parijs-Nice"

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann geeft aan dat de ploeg dit jaar voor het hoogst mogelijke gaat. “Met Primoz gaan we voor een goed klassement. We hebben een sterke selectie die hem zo goed mogelijk gaat bijstaan. Op papier zou je kunnen zeggen dat we elke dag mee kunnen doen om dagsucces, maar we moeten keuzes gaan maken als we voor het klassement willen gaan. We hebben nog iets recht te zetten in Parijs-Nice.”

De Duitse racecoach ziet Parijs-Nice voor een aantal renners als een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het klassieke voorjaar. “Sommigen gaan in deze koers de puntjes op de i zetten richting volgende doelen. Daar is deze wedstrijd geschikt voor, maar de koers is wel een opzichzelfstaand doel en daarom willen we hier goed presteren.”

 / 

Rohan Dennis maakte vorige maand een succesvol debuut namens Team Jumbo-Visma door het Australisch kampioenschap tijdrijden naar zijn hand te zetten. In Parijs-Nice staat de dertiger voor het eerst in het geel-zwart in Europa aan de start. “Rohan gaat een belangrijke helper zijn tijdens deze wedstrijd”, vervolgt Niermann. “Het wordt zijn eerste wedstrijd met ons in ploegverband. We nemen hem mee in onze manier van werken, zodat hij helemaal onderdeel van de ploeg wordt. Daar is Parijs-Nice een mooie wedstrijd voor. Op de dag van de tijdrit heeft hij ook nog een kans om voor eigen succes te gaan. We kijken ernaar uit om met hem te werken.”

Naast Roglic, Van Aert en Dennis staan Steven Kruijswijk, Nathan Van Hooydonck, Mike Teunissen en thuisrijder Christophe Laporte aan de start.

Selectie Parijs-Nice

Primoz Roglic

Wout van Aert

Nathan Van Hooydonck

Christophe Laporte

Mike Teunissen

Steven Kruijswijk

Rohan Dennis

Gerelateerde updates