Team Jumbo-Visma strijdvaardig richting Ronde van Vlaanderen

Team Jumbo-Visma strijdvaardig richting Ronde van Vlaanderen

Met de Ronde van Vlaanderen staat de hoogmis van het Vlaamse wielervoorjaar voor de deur. Deze zondag trekt Team Jumbo-Visma met vertrouwen richting de start in Brugge. Uitblinkers van de voorbije week Wout van Aert en Christophe Laporte blikken vooruit. “Ons doel is om er te winnen als ploeg.“

Met de Ronde van Vlaanderen staat het tweede wielermonument van het seizoen op het programma. Voor Team Jumbo-Visma is ‘Vlaanderens Mooiste’ één van de hoofddoelen van het jaar. “Deze wedstrijd staat met stip genoteerd”, zegt Wout van Aert. “Ik denk dat ik niet moet uitleggen hoe belangrijk deze wedstrijd is voor mij en voor de ploeg. De Ronde is net iets groter dan al de rest.”

Volgens de Belgische kopman is de aanloop naar de Ronde altijd spannend. “Er is altijd een bepaalde nervositeit. Je merkt aan alles dat de apotheose van het voorjaar nadert. Je wordt meer gevolgd door cameraploegen dan anders en er staan al veel mensen langs de kant tijdens de verkenning. Dat alles maakt deze week wel heel bijzonder.”

"De Ronde van Vlaanderen winnen zou voor ons de kers op de taart zijn"

Wout van Aert

Na een al uitstekend voorjaar van Team Jumbo-Visma hoopt Van Aert op een ultieme beloning. “Het zou voor ons de kers op de taart zijn als we de Ronde van Vlaanderen ook nog zouden winnen. Het geeft enorm veel vertrouwen dat we al die vorige wedstrijden ook al wonnen, met verschillende renners. We staan aan de start met misschien wel onze beste selectie in jaren. Het is dan ook ons doel om te winnen als ploeg.”

Ook Christophe Laporte kijkt uit naar het Vlaamse monument. “Het is één van de mooiste koersen van het jaar. Het is steeds een lange en zware wedstrijd, maar die dag is zo speciaal. Ook de mensenmassa langs de kant van de weg is geweldig. De Ronde van Vlaanderen doet heel veel renners dromen.”

"Ik ben zeker klaar voor zondag"

Christophe Laporte

Laporte schreef afgelopen week Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen op zijn naam. “Ik weet niet welke gevolgen dat heeft gehad voor mijn frisheid, maar er zijn voldoende dagen geweest om van die inspanningen te recupereren. Ik voel me goed en ik ben zeker klaar voor zondag. We moeten de wedstrijd aanpakken zoals we normaal doen en dat is samen koersen als een geheel”, besluit de Fransman.

De selectie van Team Jumbo-Visma voor de Ronde van Vlaanderen bestaat uit Wout van Aert, Nathan Van Hooydonck, Tiesj Benoot, Tosh Van der Sande, Christophe Laporte, Tim van Dijke en Edoardo Affini.

Gerelateerde updates