Team Visma | Lease a Bike en Jorgenson starten met ambities in uitdagende editie Parijs - Nice

Team Visma | Lease a Bike en Jorgenson starten met ambities in uitdagende editie Parijs - Nice

Alsof het nooit anders is geweest. Zo reed Matteo Jorgensen afgelopen weekend tijdens zijn debuut rond in het geel-zwart van zijn nieuwe ploeg Team Visma | Lease a Bike. De Amerikaan leverde een belangrijke bijdrage aan de dubbelslag van de Nederlandse ploeg in het openingsweekend. Komende week hoopt Jorgenson te scoren in Parijs - Nice. “Het is de omgeving waar ik al die jaren naar op zoek was.”

Jorgenson, 24 lentes jong, kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste maanden bij de ploeg. “Ik kan wel stellen dat alles op rolletjes loopt. Het trainingskamp op Tenerife is meer dan uitstekend bevallen. Deze ploeg voelt aan als een warm bad. Jaren zocht ik naar een omgeving waarin ik me thuis zou voelen en mezelf kan ontwikkelen. Dat is hier overduidelijk het geval. Mijn eerste twee koersen verliepen zelfs boven verwachting. Nooit eerder maakte ik deel uit van zo’n sterk team, dat met zo’n helder plan aan de start stond. Een plan dat zich ook nog eens volledig ontvouwde zoals het van te voren bedacht was. Ik heb er oprecht van genoten.”

De superlatieven van Jorgenson klinken ploegleider Marc Reef als muziek in de oren. “Matteo past goed binnen de cultuur die heerst in onze ploeg. Het is een vrij rustige jongen. Hij is heel erg gedreven, gefocust en weet precies wat er nodig is om het beste in zichzelf naar boven te halen. Het is prettig samenwerken met hem. Dat is ook in het openingsweekend gebleken”, zijn de woorden van Reef.

“In Parijs - Nice wil ik de volgende stap zetten als klassementsrenner”, spat de ambitie er bij de Amerikaan vanaf. “Ik was hier al eens tweemaal achtste in de eindrangschikking. Dat hoop ik dit jaar te verbeteren. Stiekem mik ik op een plek bij de beste vijf, maar dat betekent niet dat ik ontevreden ga zijn met een toptienklassering. Een etappezege staat ook hoog op het verlanglijstje.”

Het parcours is in de komende editie van de koers naar de zon erg divers. “En dat past bij Matteo”, vertelt Reef. “Het is een erg veelzijdige renner. In de eerste twee ritten mikken we met Olav Kooij op sprintsucces. Op dag drie staat er een ploegentijdrit op het programma. Daar bewaren we natuurlijk zoete herinneringen aan. We hopen die dag een goede uitgangspositie voor onder andere Matteo te verschaffen, want in etappe vier staat de eerste klassementsrit op de rol. We willen in deze uitgave van Parijs - Nice absoluut meedoen om de knikkers.”

"Nooit eerder maakte ik deel uit van zo’n sterk team"

Matteo Jorgenson

Rit vijf zal vermoedelijk weer eindigen in een sprint. “Met Olav hebben we een absolute topsprinter aan boord. Ik zie de komende week een aantal kansen voor hem. De voorbije weken heb ik Olav in Almería en in de UAE Tour tekeer zien gaan. Daarom geloof ik heel erg in zijn kansen. Ik kijk ernaar uit om dat van de eerste rij mee te mogen maken”, is Jorgenson benieuwd naar de verrichtingen van zijn ploeggenoot.

“Het slotweekend is zoals altijd zwaar”, erkent Matty J, zoals zijn bijnaam luidt.

“Daar zal het definitieve klassement opgemaakt worden. Het is zaak om daar goed voor de dag te komen. De slotetappe in en rondom Nice staat al heel erg lang met rood omcirkeld op mijn koerskalender. De finishlijn is op loopafstand van mijn huis getrokken. Het zou fantastisch zijn als ik na deze editie van Parijs - Nice met een verzadigd gevoel huiswaarts kan keren.”

Selectie Team Visma | Lease a Bike Parijs - Nice: Matteo Jorgenson, Olav Kooij, Wilco Kelderman, Edoardo Affini, Koen Bouwman, Mick van Dijke & Tim van Dijke.

Ploegleiders: Marc Reef & Frans Maassen.

Gerelateerde updates