Team Visma | Lease a Bike start wegseizoen ’24 op Australische bodem

Team Visma | Lease a Bike start wegseizoen ’24 op Australische bodem

Team Visma | Lease a Bike luidt komende week met de Tour Down Under het nieuwe wegseizoen in. Met een mix van ervaren krachten en jonge talenten wil de geel-zwarte equipe zich tonen in de eerste WorldTour-rittenkoers. Milan Vader en nieuwkomer Bart Lemmen blikken vooruit op de Australische wedstrijd die op 16 januari van start gaat.

Vader, eindwinnaar van de Gree-Tour of Guangxi 2023, trekt als kopman goed voorbereid richting de Australische rittenkoers. “Toen ik terugkwam uit Guangxi heb ik niet al te lang vakantie genomen, omdat de Tour Down Under om een speciale voorbereiding vraagt. En met alle testen - die in het najaar gebruikelijk zijn - tussendoor werd er toch wel wat van de trainingstijd afgesnoept. Ik ben eigenlijk direct naar Spanje gegaan om daar een paar weken intensief te trainen. In deze periode kon ik ook wennen aan de hitte, omdat het in Australië wel eens heel warm kan worden.”

“Samen met de coaches en het team hebben we gekeken naar de juiste tactiek om er een succesvolle en leerzame week van te maken”, gaat de 27-jarige Zeeuw verder. “Dit parcours is heel anders dan het parcours in China. Er zitten meer hoogtemeters in, en er zal ook harder gekoerst worden. Een aantal etappes zou mij goed kunnen liggen. In de tweede rit zit een steil klimmetje op een paar kilometer van de finish, daar liggen wellicht al mogelijkheden. Etappe vijf eindigt op Willunga Hill, een finish die mij zeker past. Ook op de laatste dag liggen mooie kansen, denk ik. Toch is het ook even afwachten hoe iedereen uit de winterperiode is gekomen.”

"Ik voelde me daarnaast direct welkom en écht onderdeel van het team"

Bart Lemmen

Lemmen, die twee jaar geleden nog fulltime militair was bij de Luchtmacht en pas in 2023 zijn eerste profkoers reed, maakt in Australië zijn debuut voor Team Visma | Lease a Bike. “De eerste maanden bevallen echt goed. Iedereen is aardig en het team is gigantisch professioneel, op elk vlak. Dat past heel goed bij mij, en geeft me vertrouwen voor de toekomst. Ik voelde me daarnaast direct welkom en écht onderdeel van het team.”

“De voorbereiding richting mijn eerste wedstrijd voor de ploeg is in november gestart, samen met coach Espen Aareskjold”, vertelt de 28-jarige Nederlander. “Sindsdien heb ik netjes alle trainingen afgewerkt, en zijn we steeds intensiever aan de slag gegaan. In Spanje heb ik daarna weer een mooie stap gemaakt en alle puntjes op de i gezet. Vorig jaar moest ik in deze periode nog werken, nu heb ik meer tijd gehad om te trainen en de trainingsvormen zijn anders. Dit bevalt me allemaal heel goed.”

 / 
			© TDU Classic Criterium 2024
© TDU Classic Criterium 2024

De oud-beroepsmilitair staat met persoonlijke- en teamdoelstellingen aan de start in Australië. “Tijdens de ritten probeer ik Milan zo goed mogelijk bij te staan in zijn klassementsambities, en mijn persoonlijke doelen liggen daar ook. Ik hoop van waarde te zijn voor Milan, door hem tot ver in de finale te ondersteunen. Daarnaast ben ik ook gewoon heel blij dat ik voor de ploeg mijn debuut mag maken.”

Naast Vader en Lemmen maken ook Koen Bouwman, Robert Gesink, Loe van Belle, Johannes Staune-Mittet en Mick van Dijke deel uit van de zevenkoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike.

Gerelateerde updates