Team Visma | Lease a Bike strijdvaardig richting Amstel Gold Race

Team Visma | Lease a Bike strijdvaardig richting Amstel Gold Race

Komende zondag staat er met de Amstel Gold Race een thuisrace op het programma voor Team Visma | Lease a Bike. In de Zuid-Limburgse heuvelklassieker hoopt ploegleider Frans Maassen te scoren met zijn manschappen. Een vooruitblik met de ex-winnaar.

“De Amstel Gold Race is een thuisrace voor me”, opent Maassen, die de klassieker op zijn naam wist te schrijven in 1991. “Ik vind het prachtig om in ‘mijn Limburg’ te kunnen koersen met het team. Zelf heb ik dan ook zeer mooie herinneringen aan deze wedstrijd. Mijn zege na een man-tegen-mangevecht tegen Maurizio Fondriest zal me voor altijd bijblijven. Ik was enorm tevreden om als Limburger deze koers te winnen. Dat is nu verleden tijd. Komende zondag willen we ons als Nederlandse formatie laten zien in een klassieker van eigen bodem, gesteund door het Limburgse publiek.”

“In 2021 wisten we er al eens te winnen met Wout van Aert”, vervolgt hij. “Dit jaar stond de Amstel Gold Race opnieuw met rood aangeduid in zijn agenda. Hij was enorm gemotiveerd om hier een tweede zege te behalen. Om de bekende redenen kunnen we geen beroep doen op hem. De laatste tijd ging het vaak over de valpartijen en de bijkomende teleurstellingen die we meemaakten. Ik zag telkens een uiterst veerkrachtige ploeg die bleef strijden op alle fronten. Daar gaat het ook om: vallen en weer opstaan.”

Het peloton vertrekt vanuit Maastricht voor een tocht van 253 kilometers richting aankomstplaats Vilt. Onderweg wachten de renners zo’n 30 hellingen, waaronder de Keutenberg en de dubbele beklimmingen van de Cauberg en de Geulhemmerweg. Team Visma | Lease a Bike mikt op een resultaat met speerpunten Tiesj Benoot en Matteo Jorgenson, omringd door een sterk blok.

“Tiesj bewees al eerder in het voorjaar dat hij over goede benen beschikt. Zowel in Dwars door Vlaanderen als in de Ronde van Vlaanderen etaleerde hij zijn vorm. Zondag zal hij zich opnieuw kunnen tonen. Daarnaast hebben we ook in de persoon van Matteo een enorme troef. Tot nu toe is hij een van de revelaties van het voorjaar na zijn zeges in Parijs-Nice en Dwars door Vlaanderen. Na een zware Ronde van Vlaanderen bleek hij niet helemaal fit te zijn voor Parijs-Roubaix, maar ondertussen is hij hersteld. Het parcours van zondag moet hem zeker liggen”, aldus Maassen.

Selectie Team Visma | Lease a Bike Amstel Gold Race: Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson, Johannes Staune-Mittet, Milan Vader, Julien Vermote, Tosh van der Sande & Per Strand Hagenes

Gerelateerde updates