Team Visma | Lease a Bike trekt met vertrouwen naar Ronde van Vlaanderen

Team Visma | Lease a Bike trekt met vertrouwen naar Ronde van Vlaanderen

Een paar dagen na de memorabele overwinning van Marianne Vos in Dwars door Vlaanderen richt Team Visma | Lease a Bike het vizier alweer op de volgende grote uitdaging. Met de Ronde van Vlaanderen staat komende zondag namelijk het eerste wielermonument van het seizoen op het programma. Vos en Margaux Vigié blikken namens de Nederlandse ploeg vooruit op de Vlaamse Hoogmis.

Vos beleefde afgelopen woensdag een goede generale door voor het eerst in haar carrière Dwars door Vlaanderen te winnen. De 36-jarige renster was na een chaotische koers Shirin van Anrooij te slim af en boekte daarmee haar tweede overwinning van het voorjaar. “Het geeft altijd een fijn gevoel om met een overwinning op zak naar de volgende wedstrijd te gaan”, vertelt Vos daags na haar 250e zege op de weg.

“Garanties biedt het daarentegen nooit. De Ronde van Vlaanderen is weer een heel andere wedstrijd dan Dwars door Vlaanderen. Er zitten veel meer hellinkjes in en de nervositeit is een stuk hoger. Alles bij elkaar vind ik dit misschien wel een van de mooiste koersen van het jaar”, aldus Vos, die de Ronde één keer wist te winnen. “Het gaat een flinke uitputtingsslag worden, maar we gaan er opnieuw voor vechten.”

"Alles bij elkaar vind ik dit misschien wel een van de mooiste koersen van het jaar"

Marianne Vos

De 21e editie van Vlaanderens Mooiste is 163 kilometer lang, bevat twaalf hellingen en zeven kasseistroken. De Koppenberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg zijn traditiegetrouw de scherprechters van deze klassieker. “Wat de Ronde van Vlaanderen zo bijzonder maakt? De historie, de locatie, de beklimmingen en de kasseien. Ik vind het één van de zwaarste, maar ook een van de mooiste klassiekers”, aldus Vigié, sinds dit seizoen uitkomend voor Team Visma | Lease a Bike.

De 28-jarige Française maakt voor de tweede keer haar opwachting in de Vlaamse Hoogmis en kijkt ernaar uit om haar teamgenoten zondag aan een mooi resultaat te helpen. “Marianne en Fem (van Empel) zijn onze kopvrouwen, aan mij de taak om ze zo lang mogelijk te ondersteunen. Uiteraard zouden we deze wedstrijd als team graag willen winnen, maar de concurrentie is groot.”

Vigié beleefde een ongelukkige start in dienst van haar nieuwe werkgever. Bij haar debuutwedstrijd in Valencia kwam ze ten val en moest ze de wedstrijd vroegtijdig verlaten. “Ik had me mijn eerste wedstrijd namens Team Visma | Lease a Bike wel iets anders voorgesteld, maar zulke dingen horen nou eenmaal bij wielrennen. Mede dankzij de medische staf is het herstel snel gegaan en voel ik me weer honderd procent. Ik kan niet wachten om weer te racen.”

Naast Vos, Vigié en Van Empel behoren ook Sophie von Berswordt, Lieke Nooijen en Linda Riedmann tot de zeskoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike.

Gerelateerde updates