Toekomst Team Visma | Lease a Bike ziet er rooskleurig uit dankzij aanwinsten en zelf opgeleide talenten

Toekomst Team Visma | Lease a Bike ziet er rooskleurig uit dankzij aanwinsten en zelf opgeleide talenten

Team Visma | Lease a Bike heeft zich voor 2024 versterkt met beloftevolle renners als Cian Uijtdebroeks, Ben Tulett en Matteo Jorgenson. Daarnaast maken Per Strand Hagens, Johannes Staune-Mittet en Loe van Belle de overstap van het Development Team naar de WorldTour-ploeg. Op de teampresentatie in Amsterdam lieten de aanwinsten hun licht schijnen op hun keuze voor Team Visma | Lease a Bike en ze blikten vooruit op het komende seizoen.

Voor de 22-jarige Tulett waren de eerste weken bij Team Visma | Lease a Bike alvast positief. “Het eerste trainingskamp in Spanje was meteen een unieke ervaring voor me. Het was fijn om zowel mijn nieuwe ploeggenoten als de stafleden te leren kennen. Ik kijk er dan ook naar uit om het nieuwe seizoen aan te vatten.”

Tulett, die de voorbije Ronde van Noorwegen won, wil zichzelf blijven ontwikkelen. “De ploeg heeft een mooie wedstrijdkalender voor me opgemaakt. Ik heb er dan ook een doel van gemaakt om de kopmannen van de ploeg zo goed mogelijk bij te staan. In de Ronde van Spanje hoop ik opnieuw stappen te kunnen zetten in mijn ontwikkeling als klassementsrenner.”

"Het team helpen haar doelen in de klassiekers te bereiken"

Matteo Jorgenson

Ook Jorgenson vat het seizoen straks ambitieus aan. “Er zijn veel redenen waarom ik voor Team Visma | Lease a Bike koos. De mentaliteit van het team sprak me aan. De hardwerkende stafleden laten geen enkel detail voorbijgaan, wat ik leuk vind. Zo’n aanpak past bij me.”

“Afgelopen seizoen behaalde ik enkele mooie resultaten in het voorjaar”, voegt de 24-jarige Californiër eraan toe. “Daar zal ik dit jaar proberen het team te helpen om haar doelen in de klassiekers te bereiken. Daarnaast zal ik trachten om Jonas Vingegaard bij te staan richting een derde Tourzege op rij. Ik heb er een persoonlijk doel van gemaakt om ooit deel uit te maken van een ploeg die de Tour de France wint, dus daar kijk ik ook zeker naar uit.”

De 21-jarige Staune-Mittet is een van de drie renners die doorstroomt vanuit Team Visma | Lease a Bike Development. “Het eerste trainingskamp met de WorldTour-ploeg verliep goed. Het was niet de eerste keer dat ik met die mannen meereed door mijn periode bij de opleidingsploeg. Dat maakte de stap minder groot. In 2024 hoop ik mezelf nog te verbeteren, zowel op mentaal als fysiek vlak. Ik wil op alle vlakken een betere renner worden”, aldus de Noor.

Met Uijtdebroeks haalde Team Visma | Lease a Bike een van de grootste talenten van de WorldTour binnen. De 20-jarige Belg wil zich de komende jaren ontwikkelen als klassementsrenner. In de voorbije Vuelta a Espana eindigde hij achtste. In 2024 gaat hij naar de Ronde van Italië om samen met Wout van Aert, Olav Kooij en de rest van de ploeg zoveel mogelijk ritzeges te behalen. “Ik ben heel erg tevreden om bij dit team te horen”, zegt Uijtdebroeks. “Ik ben iemand die beter wil worden in het grote rondewerk. Om dat te verwezenlijken is dit de perfecte ploeg en de juiste omgeving. Het is een strikt team dat telkens het maximale probeert te behalen. Dat past wel bij me.”

"In de Giro d'Italia op etappezeges mikken"

Cian Uijtdebroeks

“In opbouw naar mijn Giro d’Italia-deelname zal ik de Ronde van Catalonië en Tirreno-Adriatico betwisten. In die wedstrijden wil ik al goed zijn. Daarna trek ik op hoogte om me optimaal voor te bereiden op de Ronde van Italië, waar ik op etappezeges mik samen met Wout van Aert en Olav Kooij. Wat het eindklassement betreft krijg ik een vrije rol, waar ik mijn ding kan doen zonder al te veel druk”, aldus de goedlachse Uijtdebroeks.

Sportief directeur Merijn Zeeman is verheugd met de komst van de jonge talenten. “Het zijn renners die heel goed passen binnen dit team. Ze zijn enorm gretig om zichzelf te ontwikkelen en daar zullen we hen in bijstaan. Cian bijvoorbeeld is nog heel erg jong, maar we zien hem als een toekomstig speerpunt van de ploeg. Het is belangrijk dat hij zich kan blijven verbeteren op zijn eigen tempo.”

Gerelateerde updates