Tratnik speldt met goesting rugnummer op in Luik

Tratnik speldt met goesting rugnummer op in Luik

Jan Tratnik staat zondag voor het eerst aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. De 33-jarige Sloveense renner geniet volop van zijn eerste maanden in dienst van Team Jumbo-Visma. La Doyenne wordt zijn laatste koers in aanloop naar de Giro d’Italia, waar hij kopman Primoz Roglic aan de eindzege wil helpen.

Tratnik heeft zijn eerste maanden in het team goed verteerd. “Ik kon me geen betere seizoensstart inbeelden. Met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne wonnen we de twee eerste grote eendagskoersen op de kalender. Dat was geweldig. Ik voelde me meteen goed in een groep die elkaar alles gunt. Het was ook fijn om later Jonas te kunnen bijstaan in Parijs-Nice. Ik heb er echt al van genoten tot nu toe. Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van deze ploeg.”

"De voorbereiding op de Giro liep perfect, maar eerst ligt de focus op Luik"

Jan Tratnik

Afgelopen weken trainde de Sloveen op de Teide op Tenerife met het oog op de Giro d’Italia van begin mei. “Tenerife voelt stilaan als thuis”, lacht hij. “Ik spendeerde hier zo’n 45 dagen in de laatste drie maanden. Het is de beste plaats om de Giro voor te bereiden, wat één van de grote doelen is dit seizoen voor Primoz en het team. Ik ben tevreden met hoe ik me kon voorbereiden. Het liep perfect met het oog op de drie zware weken in het vooruitzicht. Maar eerst ligt de focus nog op Luik.”

Luik-Bastenaken-Luik is de laatste wedstrijd vooraleer Tratnik de Italiaanse rittenkoers rijdt. Het wordt tevens zijn eerste deelname aan het Waalse monument. “Luik-Bastenaken-Luik paste de vorige jaren nooit in mijn planning. Dit jaar kan ik hem wel rijden, na een lange periode zonder competitie voor me. Mijn laatste wedstrijd was Milaan-Sanremo, dus ik kijk er zeker naar uit om opnieuw een rugnummer te mogen opspelden.”

De renners krijgen komende zondag 258 kilometer voorgeschoteld. Onderweg moeten ze iconische hellingen zoals de Côte de la Redoute en de Côte de la Roche-aux-Faucons over. “Ik weet eerlijk gezegd niet helemaal wat ik ervan moet verwachten. Het is er mijn eerste deelname, dus qua parcourskennis zit het nog niet super. Ik hoop wel dat ik de benen heb om met de betere renners te kunnen strijden in de finale.”

Naast Tratnik staan zondag namens Team Jumbo-Visma Tiesj Benoot, Attila Valter, Gijs Leemreize, Sam Oomen, Tosh Van der Sande en Michel Hessmann aan de start.

Gerelateerde updates