Uijtdebroeks op zijn plek bij Team Visma | Lease a Bike

Uijtdebroeks op zijn plek bij Team Visma | Lease a Bike

Het leven lacht Cian Uijtdebroeks momenteel toe. De jonge Belgische renner, net 21 jaar geworden, voelt zich in de eerste maanden bij Team Visma | Lease a Bike erg op zijn plek. Komende maandag staan Uijtdebroeks en zijn ploeg aan het vertrek van Tirreno - Adriatico.

De rittenkoers die van de Tyrreense Zee richting de Adriatische Zee trekt bevat zeven etappes. Team Visma | Lease a Bike start met grote ambities. “We komen voor het winnen van het klassement”, is Uijtdebroeks stellig. “Met Jonas Vingegaard hebben we wellicht ook de topfavoriet in huis. Hij heeft verleden week in O Gran Camiño laten zien dat het met de vorm wel goed zit.”

Op de openingsdag vindt de traditionele tijdrit in Lido di Camaiore plaats. In een chronoproef van tien kilometer wordt daar uitgevochten wie er met de eerste leiderstrui aan de haal gaat. Tirreno - Adriatico kent verder enkele ritten met venijnige finales. Op de voorlaatste dag staat de koninginnenrit gepland, met aankomst bovenop Monte Petrano.

Ploegleider Arthur van Dongen steekt de ambities van Team Visma | Lease a Bike eveneens niet onder stoelen of banken. “Met Jonas in de gelederen zou het gek zijn om te stellen dat we niet voor eindwinst gaan. Deze koers ligt hem goed. Twee jaar geleden was hij hier al eens tweede. Nu hopen we een treetje hoger op het eindpodium te staan. We zakken af met een sterke ploeg.”

"Bij deze ploeg zit ik erg op mijn plek"

Cian Uijtdebroeks

Voor Uijtdebroeks is het de tweede koers in het geel-zwart. Vorige week gaf hij al acte de présence in O Gran Camiño. “Dat was een hele mooie ervaring. Niet in de laatste plaats door mijn vijfde plek in de eindrangschikking. De weersomstandigheden waren daar verre van ideaal. Persoonlijk denk ik dat ik er anders nog iets meer uit had kunnen halen. Ik ben heel blij met waar ik op dit punt van het seizoen sta. Uiteindelijk werk ik toe naar een piek”, werpt de nieuwe aanwinst vast een blik vooruit.

Die piek moet er uiteindelijk komen in de Giro d’Italia, Uijtdebroeks’ hoogtepunt van 2024. “Daar is mijn hele planning voor nu op aangepast. De komende koers is daar een onderdeel van. Ik kijk ernaar uit om met de ploeg in Tirreno - Adriatico te strijden om de eindwinst. Van Jonas kan ik daarnaast heel veel leren. Het helpt mij in mijn persoonlijke ontwikkeling om met zulke sterke renners te koersen. Ik ben heel blij met mijn progressie in de voorbije winter. Bij deze ploeg zit ik erg op mijn plek. Ik heb al vele stappen gemaakt op het gebied van training en voeding. Ik heb er erg veel zin in om komende week in Italië opnieuw het rugnummer op te spelden”, kan Uijtdebroeks haast niet wachten.

“Cian is de voorbije maanden een erg welkome versterking gebleken”, steekt Van Dongen zijn pupil een compliment toe. “Hij is beter en sterker geworden. Aan de vooravond van zijn eerste WorldTour-koers bij de ploeg spat het enthousiasme eraf. Het is een erg prettige atleet om mee te werken. In het ideale geval speelt Cian de komende week in Tirreno - Adriatico een grote rol in het najagen van ons doel: de eindzege.”

Selectie Team Visma | Lease a Bike Tirreno - Adriatico: Cian Uijtdebroeks, Jonas Vingegaard, Robert Gesink, Dylan van Baarle, Steven Kruijswijk, Ben Tulett & Attila Valter.

Ploegleiders:
Arthur van Dongen, Grischa Niermann & Maarten Wynants.

Gerelateerde updates