Valter kijkt uit naar zijn eerste Amstel Gold Race

Valter kijkt uit naar zijn eerste Amstel Gold Race

Attila Valter geniet tijdens zijn eerste maanden in dienst van Team Jumbo-Visma. In dienst van de kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard maakte hij deel uit van de winnende ploeg in alle etappekoersen die hij tot nu toe reed. In Strade Bianche kleurde hij de finale en komende week mag de Hongaars kampioen zijn mogelijkheden in de heuvelklassiekers ontdekken, te beginnen in de Amstel Gold Race.

“Tot nu toe zijn alle verwachtingen die ik voor dit seizoen had overtroffen”, aldus de Hongaar over zijn eerste maanden bij Team Jumbo-Visma. “Zowel fysiek als mentaal heb ik met dank aan de ploeg een enorme stap gezet. Ik ben op alle vlakken verbeterd, precies zoals we vorig jaar voor mijn komst besproken hebben. Ik ben consistenter in mijn prestaties, wat heel fijn is voor zowel de ploeg als mezelf. Mijn topvorm is beter, maar ook op slechte dagen kan ik een goed niveau halen en mijn werk doen.”

De Hongaars kampioen is in dienst van zijn nieuwe ploeg bezig aan een ontdekkingstocht. De volgende stappen daarin zijn de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. “De afgelopen drie jaar richtte ik me telkens op de Ronde van Italië, waardoor de heuvelklassiekers nooit in mijn planning pasten. Veel mensen zeiden me echter dat die me goed zouden liggen. De ploeg is er ook van overtuigd dat ik deze wedstrijden aan moet kunnen en ik ben dus heel benieuwd om ze de komende week te ontdekken.”

"Ik mis parcourskennis, maar ik kan me optrekken aan een renner als Tiesj Benoot, die al veel ervaring heeft in dit soort wedstrijden"

Attila Valter

Valter zal een van de vooruitgeschoven pionnen zijn in de thuiskoers van Team Jumbo-Visma. De aankomst bevindt zich zoals de laatste jaren altijd het geval was in Berg en Terblijt. Tegenover vorig jaar wordt er een passage op de Cauberg geschrapt. Nu wordt de beklimming in Valkenburg nog slechts twee keer aangedaan. De Bemelerberg is de slotklim op zeven kilometer van de streep. “Ik mis parcourskennis, maar ik kan me optrekken aan een renner als Tiesj Benoot, die al veel ervaring heeft in dit soort wedstrijden. Het deelnemersveld is niet min en we zullen dus out-of-the-box moeten denken om hier voor de prijzen te kunnen meedoen. Gelukkig hebben we al vaker bewezen dat we dat kunnen.”

Naast Valter staat Team Jumbo-Visma aanstaande zondag met Tiesj Benoot, Jos van Emden, Lennard Hofstede, Gijs Leemreize, Sam Oomen en Tosh Van der Sande aan de start van de Amstel Gold Race.

Gerelateerde updates