Van Empel kijkt uit naar seizoensstart en debuut in Gent-Wevelgem

Van Empel kijkt uit naar seizoensstart en debuut in Gent-Wevelgem

Fem van Empel staat te popelen voor haar debuut in Gent-Wevelgem. Na een succesvol crossseizoen, waarin de 21-jarige renster voor de tweede keer wereldkampioene veldrijden werd, mag ze zondag in de Belgische klassieker voor het eerst dit seizoen een rugnummer opspelden. Van Empel en ploegleider Jan Boven blikken vooruit.

Van Empel maakt, na een goede voorbereiding, in de kasseiklassieker haar seizoensdebuut voor de ploeg. "Mijn voorbereiding is vlekkeloos verlopen. Ik heb een goed trainingsblok achter de rug en ben benieuwd waar ik op dit moment sta. Het is de eerste keer dat ik in Gent-Wevelgem start, dus ik heb wel wat gezonde spanning, maar ik kijk er vooral enorm naar uit."

"Ik hoop dat ik goed gepositioneerd zit op de juiste momenten," gaat Van Empel verder. "Er staan heel veel toppers aan de start. Ik ben benieuwd waar ik sta in mijn eerste koers van het jaar, en ik hoop tot diep in de finale vooraan mee te kunnen doen."

"Ik ben benieuwd waar ik sta in mijn eerste koers van het jaar"

Fem van Empel

De tweevoudig wereldkampioene veldrijden werkt sinds dit seizoen naast de cross ook op de weg samen met ploegleider Boven. "Jan en ik hebben echt een hele goede band. De samenwerking in de cross verloopt supergoed en ik kijk ernaar uit om nu ook tijdens het wegseizoen samen met Jan te werken en nog meer van zijn expertise te leren."

Boven is eveneens lovend over de samenwerking met zijn pupil, en kijkt ernaar uit om ook op de weg met Van Empel samen te werken. "Sinds vorig jaar mag ik Fem begeleiden en heb ik gezien dat ze echt een speciale vrouw is. Ze heeft haar talent al meermaals laten zien in de cross en het is supermooi om nu samen te ontdekken hoe het traject op de weg gaat verlopen."

"Vorig jaar reed Fem al erg sterk en liet ze zien ook op de weg over veel talent te beschikken, dus ik ga ervan uit dat ze zich ook in Gent-Wevelgem gaat tonen," vervolgt Boven zijn verhaal. "Ze krijgt een vrije rol en mag op ontdekkingsreis gaan, maar ze zal ook onze kopvrouw zijn. We zijn benieuwd hoe ze het in haar eerste Belgische kasseiklassieker gaat doen in een heel sterk deelnemersveld."

"Ik werk met een hele fijne groep dames, daar krijg ik veel moraal van"

Jan Boven

De 52-jarige Nederlander heeft zijn eerste wedstrijden als ploegleider van Team Visma | Lease a Bike Women erop zitten. "Het is een mooi avontuur. Voor mij is het ook allemaal nieuw. De koersen zijn gewoon anders dan bij de mannen, maar ik werk met een hele fijne groep dames, daar krijg ik veel moraal van. De winst van Marianne in Omloop Het Nieuwsblad was ook echt speciaal. Na een jaar vol tegenslagen, waarin ze echt heeft moeten vechten, is het prachtig om haar zo sterk terug te zien."

Naast Van Empel maken ook Linda Riedmann, Sophie von Berswordt-Wallrabe, Margaux Vigie, Lieke Nooijen en Carlijn Achtereekte deel uit van de zeskoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike Women.

Gerelateerde updates